Sipariş Verilen Pizzaya Tüküren Kuryenin Cezası Belli Oldu

Eskişehir'de sipariş olarak götürdüğü pizzaya tüküren ve bu anları selfie çekerek kaydeden kuryenin cezası belli oldu. Çalıştığı işten atılan kurye, mahkeme tarafından da 4 bin lira para cezasına çarptırıldı.

15.11.2018-12:38 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-12:31) Sipariş Verilen Pizzaya Tüküren Kuryenin Cezası Belli Oldu

Eskişehir'de, sipariş götürdüğü pizzaya tükürüp, bu dakikaları cep telefonuyla görüntülediği öne sürülen ve hakkında Eskişehir Tüketici Mahkemesi'nde dava açılan kurye Burak S. ile pizza firması toplam 4 bin lira para cezasına çarptırıldı.

PİZZAYA TÜKÜRDÜ, SELFİE ÇEKTİ

Öne sürülene göre, motosikletle servis gerçekleştiren ve başında kask olan Burak S. isimli kurye, geçen sene 24 Aralık'ta sipariş götürdüğü apartmanda, elindeki kutuyu açıp, içindeki pizzaya tükürdü. Apartmanın güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, kurye Burak S.'nin, pizzaya tükürme anını cep telefonu ile görüntülediği fark edildi.

OLAY YARGIYA TAŞINDI

Burak S., daha sonra merdivenlerden 5'inci kata çıkıp, pizzayı siparişi veren Hüseyin Alyüz'e verdi. Apartman sahibinin yeğeni Ç.E.'nin, kuryenin pizzaya tükürmesini güvenlik kamerası kayıtlarında fark etmesi ve durumu Alyüz'e bildirmesinin sonrasında olay yargıya taşındı. Kurye Burak S.'nin pizza şirketindeki işine de son verildi.

HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Pizzaya tükürdüğü iddia edilen Burak S. hakkında, önce Tüketici Mahkemesi'nde 'mala zarar verdiği ve gıdayı bozarak insanların sağlığını tehlikeye attığı' suçlaması ile, daha sonra ise Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tüketilecek her tür gıda yada şeylere zehir katarak yada başka suretlerle bunları bozarak insanların hayatını ve sağlığını tehlikeye atmaktan 2 seneden 15 seneye dek, 'mala zarar vermek' iddiası ile de 4 aydan 3 seneye dek hapis talebi ile dava açıldı.

4 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Eskişehir Ticaret Mahkemesi'nde yapılan dava sonuçlandı. Mahkeme, pizza firmasının genel merkezi ve Eskişehir'de yer alan şubesi ile pizzaya tüküren kurye Burak S.'nin toplam 4 bin lira tazminat vermesine karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal