Siirt'in İlk Kadın Başhekimi Mahalle Baskısı Nedeniyle Görevinden Ayrıldı

Siirt Devlet Hastanesi'nin ilk kadın başhekimi olmayı başaran Şeyda Kayhan, mahalle baskısı nedeniyle görevinden ayrıldığını açıkladı.

04.07.2018-09:33 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-09:24) Siirt'in İlk Kadın Başhekimi Mahalle Baskısı Nedeniyle Görevinden Ayrıldı

Şeyda Kayhan, anastezi uzmanı olarak vazife aldığı Siirt Devlet Hastanesi'ne 1 Mart'ta başhekim olarak görevlendirildi. Genç yaşında hastanenin ilk kadın başhekimi oldu ancak şehirde yaşadığı "mahalle baskısı" sebebiyle vazifesinden ayrıldığını duyurdu.

DEVLETİN PARASINA SAHİP ÇIKTI AMA...

Gazete Habertürk'ün aktardığına göre ilk eyleminin özel firma tarafından idare edilen fizik tedavi ve rehabilitasyon birimini hastane çalışanlarıyla işletmeye başlamak olduğunu açıklayan Kayhan, "Bu birime devlet, her ay 400-450 bin liraya yakın para veriyordu. Kendi çalışanlarımızla işletmeye başladık. Devleti maddi açıdan kurtardık fakat birileri rahatsız oldu. Baskılar başladı fakat geri adım atmadım. Mahalle baskısı oldu. Gönderilmeseydim istifa edecektim" dedi.

FUHŞU ORTAYA ÇIKARDI SUÇLU OLDU

Hastanede görev yapan 4 kişinin isminin karıştığı fuhuş olayını ortaya çıkarması ardından ilginç bir biçimde eleştirildiğini söyleyen Şeyda Kayhan, şunları aktardı:

" Siirt Üniversitesi'nde eğitim alan, yaşları 18-22 arasında değişen ve maddi hali iyi olmayan öğrencileri baskı, tehdit ve parayla kandırarak fuhuşa zorladıklarını duyunca içim sızladı. Durumu emniyete ihbar ettim. 'Niçin ramazan günü bunu ortaya çıkardın? Siirt için kötü bir duruş oldu' gibi şeyler söylenmeye başlandı. Burada sanki fuhuş yapan benmişim gibi eleştiri aldım. Hayal kırıklığına uğradım. Bazı tabuları yıkmak basit değil." Kayhan, Aydın'a atandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal