Çiftlik Bank Davasında Önemli Gelişme! Teslim Oldu

Çiftlik Bank soruşturmasında önemli bir gelişime yaşandı. Mehmet Aydın'ın sağ kolu olarak bilinen Suat Fehmi Emur, dün savcılığa giderek teslim oldu.

04.07.2018-09:24 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-09:16) Çiftlik Bank Davasında Önemli Gelişme! Teslim Oldu

Çiftlik Bank soruşturmasında çok kritik bir olay daha meydana geldi. Hakkında yakalama kararı olan ve sistemin tepesindeki kişi olan Mehmet Aydın'ın sağ kolu olduğu söylenen Suat Fehmi Emur, dün soruşturma savcılığına giderek teslim oldu. Sorgusu yapılan Emur, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

20 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI VAR

Binlerce insanın milyonlarca lira dolandırılması ile alakalı Çiftlik Bank organizasyonuna yönelik soruşturma tüm hızıyla sürüyor. İçlerinde soruşturmanın bir numaralı zanlısı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da aralarıda olduğu 6 zanlı Kırmızı Bülten ile dünyanın dört bir yerinde aranıyor. Bu zanlılardan Osman Naim Kaya, Uruguay'da tutuklandı ve Türkiye iadesi için başvuru yaptı. 20'ye yakın zanlı için ise yakalama kararı çıkarıldı.

KRİTİK İSİM TESLİM OLDU

Hakkında yakalama kararı bulunan kişilerden Suat Fehmi Emur, dün Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu. Gece geç saatlere dek ifadesi alınan Emur tutuklandı ve cezaevine sevk edildi. Emur, Çiftlik Bank organizasyonundaki en kritik kişilerden biri olarak düşünülüyor.

Mehmet Aydın'ın en yakınındaki kişilerden bir tanesi olan Emur, Aydın'dan sonraki en etkili ve yetkili kişi olarak tanınıyor. 'Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı' ünvanı olan Emur, Aydın ile yurtdışında en son konuşan insanlardan biri... Bazı zanlıların ifadelerinde örgütün en 'ürkütücü' kişisi olarak da anılıyor.

MEHMET AYDIN'IN SAĞ KOLU

Balıkesir'deki Bitcoin makineleriyle irtibatlı olarak tutuklanan Hakkı Cangül ifadesinde Emur için şunları diyor:

"Kendisi Mehmet Aydın'ın sağ koludur. Aydın'ın kendisine Porche hediye ettiğini biliyorum. Firmadaki korumalardan, finans müdürüne dek hepisini idare eder ve hepsi kendisinden emir alırdı."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal