Şehit Annesinin Zor Anları! Parasızlıktan Oğlunun Mezarına Gidemedi

Antalya'da 8 yaşayan Dürüye Yalın, 8 sene önce şehit olan oğlundan kendisine kalan şehitlik parasını o dönemde borç olarak akrabalarına verdi. Ancak bir türlü parasını geri alamayan acılı anne zor duruma düştü. Maddi olarak çok sıkıntıda olan şehit annesi oğlunun ölüm yıldönümünde mezarına dahi gidemedi.

07.08.2018-14:49 - (Son Güncelleme: 07.08.2018-15:05)

Antalya'da 8 sene önce Diyarbakır'da şehit düşen oğlunun şehitlik parasının büyük kısmını borç olarak verdiği yakınlarından alamadığını iddia eden acılı anne, dolandırıldığını söyleyerek savcılığa suç duyurusu yaptı. 6 senedir yakınlarından 37 bin 500 lirasını alamayan şehit annesi, ölüm yıl dönümünde imkansızlıktan sebeple oğlunun mezarına gidemediğini söyleyerek, kendisine destek olunmasını talep etti.

YAKINLARINI KIRAMADI, 37 BİN 500 LİRA BORÇ VERDİ

Kepez ilçesi Göçerler Mahallesi'nde müstakil bir evde ikamet eden 53 yaşındaki Dürüye Yalın'ın oğlu Jandarma Er Cemal Yalın, 8 sene önce Diyarbakır'ın Dicle İlçe Emniyet Amirliğine yapılan roketatarlı saldırının sonrasında, polise yardım için bölgeye giden askeri birliğin pusuya düşürülmesi neticesinde şehit düştü. Devlet, aile üyelerinden anneye yaklaşık 60 bin lira şehitlik parası ödedi. Söylenene göre o dönemde acıları ile uğraşan anne Dürüye Yalın, 6 sene önce kıramadığı akrabalarından 3'üne toplam 37 bin 500 lira borç para verdi.

OĞLUNUN MEZARINA GİDEMEDİ

Aradan geçen 6 seneye karşın yakınlarından parasını alamayan Yalın, borç içinde kredilerle kızını birkaç gün önce evlendirdi. Evinin arsası için de 27 bin 500 lira para gelen Dürüye Yalın, çok zor duruma düştü. Son defa akrabalarından parasını talep eden ve olumsuz yanıt alan Dürüye Yalın, parasını alabilmek için savcılığa suç duyurusu yaptı. Kızının düğün töreniyle beraber etrafına 70 bin lira borcu olan Yalın, en büyük sıkıntıyı ise dün yaşadı. Acılı anne dün ölüm yıl dönümünde Uncalı Kent Mezarlığı'ndaki oğlunun mezarına gidemedi. Oğlunun fotoğraflarına sarılıp, ağlayarak teselli olmaya uğraşan anne Yalın'ın tek talebi oğlunun şehitlik parasının akrabaları tarafından kendisine geri ödenmesi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal