Sahil Güvenlik Memur Alımı

Sahil güvenlik memur alımı 2018? Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı başvurusu? Sahil güvenlik personel alımı 2017? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

23.05.2018-19:29 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-19:17) Sahil Güvenlik Memur Alımı

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı ilanlarına başvuru yapacak adayların, Sahil Güvenlik Komutanlığının tespit etmiş olduğu koşulları taşımaları lazımdır. İlk olarak adayların 2016 senesinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavından minimum 60 puan almış olmaları lazımdır. Lise mezunları için KPSSP94 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türleri asıl olacaktır. Eğitim olarak ise, Lise mezunları için alakalı eğitim liselerinden ve Önlisans mezunları için alakalı Meslek Yüksekokullarından mezun olmaları zorunludur. Peki başvuru özel koşulları nelerdir?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde açıklanan genel şartlara uygun olmak.

- Açıklanan unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim koşulunu taşımak ve bu öğrenimle alakalı olarak KPSS'ye girmiş bulunmak.

- Alım gerçekleştirilecek unvanların karşısındaki puan türlerinden, söylenen asgari KPSS notunu almış bulunmak.

- Gerçkeleştirilecek başvurularda; 2016 senesi KPSS sınavına ait KPSSP93 ve KPSSP94 puan türü tercih edilecektir.

- Başvuru sona eriş tarihi itibarıyla oynanmamış nüfus kaydına göre 18 yaşını bitirmiş (30 Nisan 2000 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış bulunmak (01 Ocak 1983 ve daha sonra doğanlar başvurabilir.).

- Daha önceden sözleşmeli personel konumunda çalışanlar için, başvuru yapacağı tarih itibariyle sözleşme fesih tarihinin üstünden minimum bir sene geçmiş bulunmak.

- Askerlik vaziyeti itibariyle; askerlikle alakası olmamak, askerlik dönemine gelmemiş olmak, askerlik dönemine gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış veya tecil edilmiş yada yedek sınıfa geçirilmiş bulunmak.

- Açıklanan kadro unvanının yanında yer alan özelliklere sahip bukunmak. NOT: Başvuruda yazılacak bilgilerin doğruluğundan ve ardından doğabilecek hukuki sonuçlarından adaylar mesuldür. Başvuru koşullarını taşımadıkları tespit edilen yada evraklarının eksik/yanlış olduğu öğrenilen adayların başvuruları (ataması yapılmış olsa bile) hangi aşamada olursa olsun geçersiz olacaktır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal