Engelli Memur

Engelli memur alımı 2018? Engelli memur alımı 2018 kura? Engelli memur alımı şartları? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

23.05.2018-19:14 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-19:03) Engelli Memur

Engelli Devlet Memuru Ne İş Yapar?

Kamu kurum ve kuruluşları engelli personel alımı yapacakları vakit kadronun özellikleri ve bu kadro ile alakalı diğer şartları Devlet Personel Başkanlığınca yazılan Nitelik kod kılavuzuna göre tespit etmektedir. Kurumların ihtiyaçları kapsamında istenen personellerin bu özellik şartlarını karşılamaları lazımdır. Alınacak personelin alınacak olan kadronun zorunlu gördüğü eğitim durumu ile alakalı, cinsiyet durumu ile alakalı ve diğer özel şartlarını (sertifika, yeterlilik belgesi) yerine getirmesi lazımdır. Yani ihtiyaç olan personel gereksinimine tespit edilen şartlar ile uyum sağlanması lazımdır. Bunun için kamu kurum ve kuruluşlarının gereksinimleri kapsamında değişik alanlarda Engelli Devlet Memuru istihdam edilebilmektedir. Hizmetli, memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, öğretmen, mühendis, müezzin kayyum ve bunun benzeri bir çok kadroda engelli memur alımı gerçekleştirilmektedir. Az önce söylediğimiz gibi kurumların hangi personele gereksinimi var ise bu gereksinimlere göre kadrolar tespit edilmektedir. Atanan Engelli memurlar da yerleştkleri kadroya uygun olan işlerde görev almaktadır.

Emeklilik

Engellilerin sağlık sebeplerinden dolayı diğer çalışanlara oranla daha erken emekli olmaları mümkündür. Bu emeklilik sisteminin nasıl çalıştığını ve koşullarının neler olduğunu anlatmak gerekirse.

% 40 ile % 49 oranları arasında engeli olanlar 18 sene süresince 4680 prim günü ödemeleri lazımdır.

%50 ile % 59 oranında engeli olan devlet memuru 16 sene boyunca 4320 prim günü ödeyerek emeklilik hakkını elde eder.

%60 ve üstü oranında engelli memurlar ise 15 sene ve 3960 prim günü ile emekli olurlar.

Sizde eğer bu koşulları taşıyorsanız 2 senede bir gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı kayıt işlemlerini ÖSYM’nin internet sitesinden gerçekleştirerek sınava girebilirsiniz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iletişim merkezi tarafından açılan 183 çağrı merkezini arayarak bakanlığın engellilere dönük hizmetleri hususunda bilgi alabilirsiniz. Yukarıda söylediğimiz koşulları taşıyan tüm engelli vatandaşlarımız Engelli Devlet Memuru alanındaki kura yada sınava başvuru gerçekleştirebilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal