Sağlık Çalışanlarına Müjde!

Sağlık personelleri toplu taşıma ve kamuya ait sosyal tesislerden sene bitimine kadar ücretsiz faydalanacak. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

28.08.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-14:20) Sağlık Çalışanlarına Müjde!

Kamu ve özel sağlık kurumlarında görev alan personellerin toplu taşıma ve kamuya ait sosyal tesislerden ücretsiz faydalanma süresi 31 Ağustos tarihinde sona eriyordu.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile bu süre sene sonuna kadar uzatıldı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞININ SAĞLIK PERSONELLERİNE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sağlık personellerinin Marmaray, Başkentray ve İZBAN'dan ücretsiz faydalanması ile ilgili kararın süresinin 31 Aralık tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan gelen yazılı açıklamada, koronavirüs pandemisinin başlamasının akabinden 22 Mart tarihinden itibaren sağlık personellerine ücretsiz yapılan Marmaray, Başkentray ve İZBAN'dan 1 milyon 278 bin sağlık personelinin ücretsiz faydalandığı bildirildi.

Bütün dünyayı tesiri altına alan koronavirüs pandemisinin Türkiye’de kontrolde tutulmasına karşın hala vaka sayılarının günlük bin 400’ü aştığı anımsatılarak, sağlık personellerinin vaka sayılarını azaltmak ve hastaları iyileştirmek için oldukça özveri göstererek mücadele ettiğin altı çizildi.

Bakanlıktan gelen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

'Sağlık çalışanlarımızın eforunun, gayretinin, özverisinin hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar önemli olduğunu iyi biliyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde bulunan, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Marmaray ve Başkentray ile TCDD'nin ortağı olduğu İZBAN'dan sağlık çalışanlarının 31 Ağustos 2020 tarihine kadar ücretsiz yararlanmasına ilişkin kararın süresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla dün Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı.'

'NE YAPSAK AZ'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın açıklamasında, 'Küresel salgına karşı verdiğimiz milli mücadelenin en önünde her türlü tehlikeyi göze alarak görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarımız için ne yapsak azdır. Biz de işlerinden yorgun argın evlerine dönecek sağlık çalışanlarımızı İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray ve İzmir'de İZBAN ile ücretsiz ulaştırmaya devam edeceğiz.' denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal