Sağlık Çalışanlarına Şiddete Yeni Önlem

Hastanelerde sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarının artmasının ardından bu olaylara karşı yeni bir önlem geldi. Samsun'da başlayan uygulamada hastanelerde polislerin yanında jandarmalar da görev alacak.

30.07.2018-09:56 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-09:45) Sağlık Çalışanlarına Şiddete Yeni Önlem

Sağlıkta meydana gelen şiddet ve saldırıların giderilmesi için bir dizi önleyici tedbirler alınmaya başlandı. Artık kamu hastanelerinde vazifeli hastane polislerinin haricinde jandarma da vazife alacak. Samsun'da 3 gün önce başlayan uygulamaya insanlardan da tam destek var.

HASTANE POLİSLERİDEN SONRA JANDARMA DA GÖREVE BAŞLADI

İHA'nın aktardığına göre, son senelerde sağlıkta meydana gelen şiddet ve saldırıların giderilmesi için bir dizi önleyici tedbirler alınmaya başlandı. Sağlık Sendikaları ve Tabip Odaları sağlıkta şiddetin giderilmesi için bir an önce lazım olan cezai müeyyide ve gerekli tedbirlerin alınmasını isterken, artık kamu hastanelerinde vazifeli hastane polislerinin haricinde jandarma da vazife yapacak.

VATANDAŞLARDAN TAM DESTEK GELDİ

Samsun'da 3 gün önce başlayan uygulamaya insanlardan tam destek geldi ve insanlar uygulamanın yararlı olacağını kaydetti. Hastane polislerinin yanında 1 rütbeli jandarma görevlisi ile 1 er vazife yapıyor.

Herhangi bir şiddet durumunda polisle beraber hareket edecek olan jandarma görevlileri 24 saat kamu hastanelerinde vazife yapmaya başladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal