CHP'de Bir Adaylık Açıklaması Daha

CHP'de kurultay tartışmaları sürerken, partinin önemli isimlerinden Gürsel Tekin'den de bir açıklama geldi. Genel başkanlıkta gözü olmadığını söyleyen Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediğini açıkladı.

30.07.2018-09:44 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-09:27) CHP'de Bir Adaylık Açıklaması Daha

Kurultay konuşmalarının devam ettiği CHP'de, partinin önemli kişilerinden Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmak istediğini ilk defa Habertürk'e ilan etti.

"BİR TEK TALEBİM VAR"

Gazeteci Kübra Par'ın "Aday olması düşünülen Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun haricinde Haluk Pekşen de aday olmak istediğini ilan etti. Peki ya Gürsel Tekin? Siz de olağanüstü kurultayda aday olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna Tekin şu cevabı verdi: "CHP Genel Başkanlığı çok kritik bir makamdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı o koltukta oturmak herkesin düşüncesidir, ona hiç şüphe yok. Gençlik kolu başkanlığından bu yana bütün kademelerde vazife almış bir siyasetçiyim. Vazife yapmadığım yer yalnzıca genel başkanlıktır. Fakat tabii ki benim böyle bir isteğim yok. Bir tek isteğim var. 2009'da İstanbul İl Başkanlığı vazifemi yaparken, Sayın Baykal'a İstanbul'da aday olacağımı ifade ettim.

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAK İSTİYORUM"

Ardından şartlar başka bir yere getirdi. 3 tane araştırma gerçekleştirdim. Araştırmaların hepsinde Sayın Kılıçdaroğlu çıkınca kendim gidip, 'Biz sadece sizinle bir netice alabiliriz' diyerek teklif ettim ve Sayın Genel Başkan o zaman aday oldu. 2014 senesinde gene isteğim sürdü, Sayın Sarıgül aday oldu. 2019 senesinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istiyorum. Bu şehri ihanetçilerin elinden almak istiyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal