Sağlık Bakanlığı'nın Sözleşmeli Personel Alımı Sonuçları Açıklandı

Sağlık Bakanlığı'nın 18 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin sonuçları yayınlandı. Peki tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

19.06.2018-15:56 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-15:44) Sağlık Bakanlığı'nın Sözleşmeli Personel Alımı Sonuçları Açıklandı

Sağlık Bakanlığı'nın açtığı 18 bin personel alımı  için tercih işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 04-11 Haziran tarihleri içinde yapıldı.

ÖSYM, Sağlık Bakanlığına 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı işlemini bitirdi. Sonuçlar "sonuc.osym.gov.tr" adresinden görülebiliyor.

TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Tercih sonuçları duyurulduğu zaman adaylar, yerleştirme neticelerini T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesinden görebilecekler. Yerleştirme sonuçları ile alakalı olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge yollanmayacak. Yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından alakalı kurumlara elektronik mecrada gönderilecek. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere direkt olarak atandıkları kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın lazım olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe dek nereye teslim edilmesi lazım olduğunu Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasından göreceklerdir.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar içinden mezuniyet tarihi itibari ile önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması durumunda da yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirme gerçekleştirilirken ÖSYM tarafından; sınava girilen öğrenim seviyesi, cinsiyet, mezun olunan alan/program ile sözleşmeli kadrolar için istenen nitelikler içindeki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde dahi bir tutarsızlık olduğu durumda söz hususu tercih iptal olacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri asıl olacaktır. Bu bilgilerde gerçek olmayan noktalar tespit edildiği durumda, yerleştirmesi gerçekleştirilen adayların alakalı kurumlarca yerleştirilmesi kabul edilmeyecek, adaylar bu vaziyetten sebeple bir hak öne süremeyecekler.

Yerleştirme aşamasında adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara atanacaklardır. Daha fazla puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine atanamayan bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine atanamayan aday üçüncü tercihine atanmaya çalışılacak, yerleştirme aşaması bu biçimde sürecektir. Bir adayın son tercihine de daha fazla puanlı adaylardan biri atandığı durumda bu aday hiçbir bir sözleşmeli pozisyona atanmamış olacaktır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal