Siirt'te Şehit Olan Askerin Son Paylaşımı Yürek Burktu

Siirt'in Eruh ilçesinde el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit düşen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan'ın son paylaşımı yürek burktu. Baştan şehit düşmeden önce, "Operasyona gidip, geleceğiz. Bakalım, kısmetimize ne düşecek. Yüce Türk milletine sevgi ve saygılarımı sunuyorum" notunu paylaştı.

19.06.2018-15:32 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-15:22) Siirt'te Şehit Olan Askerin Son Paylaşımı Yürek Burktu

Siirt’in Eruh ilçesi Dağdöşü köyü kırsalında askerlerin geçişi esnasında PKK’lı militanlar tarafından yola önceden döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması neticesinde Siirt İl Jandarma Komutanlığı’nda vazife yapan Jandarma Uzman Çavuş Baştan şehit düştü.

Trabzon’un Düzköy ilçesi kütüğüne bağlı şehit Baştan’ın acı haberi, askeri görevliler eşliğinde annesine teslim edildi. Şehit Uzman Çavuş Baştan’ın babasının hayatını kaybettiği, annesiyle beraber yaşadığı ve 11 kardeşinin olduğu bildirildi.

SON MESAJI YÜREK BURKTU

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan’ın operasyon öncesi sosyal medya sayfasından görüntülü mesaj paylaştığı ortaya çıktı. Şehidin son paylaşımında, "Operasyona gidip, geleceğiz. Bakalım, kısmetimize ne düşecek. Yüce Türk milletine sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dediği öğrenildi.

Şehit Baştan’ın gene sosyal medyadan Türk Bayrağı'nı öperkenki fotoğrafını ''Rengine kurban olduğum. Allah bu dünyada indiğini görmeyi nasip etmesin'' yazısı ile paylaştığı öğrenildi.

ŞEHİDİN ANNESİ: OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, şehit Uzman Çavuş Bahattin Baştan’ın Düzköy ilçesindeki ailesine taziye ziyareti yaptı, başsağlığı sundu. Türk bayrağı asılan şehit evi, taziyeye giden akrabaları ve komşuları ile dolup taştı.

Şehidin annesi Emine Baştan, oğluyla şehit olmadan 4 gün önce telefonla görüştüğünü söyleyerek, "4 gün önce görüştüm. 20 gün sonra geleceğim söyledi bana. ’Oğlum bu işten çekil, gel’ dedim. Bana ’Beş yıl sözleşmem var’ dedi. Böyle beklemezdim onu Allah’ımın ismine çok şükür olsun, gurur duyuyorum oğlumla, fakat çok içim yanıyor. Vatanımız sağ olsun dayanamıyorum" dedi.

Şehit Uzman Çavuş Bahattin Baştan’ın cenazesi yarın, Trabzon’un Düzköy ilçesinde yapılacak askeri törenin sonrasında Düzköy ilçesinde toprağa verilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal