Ramazan Ayı Öncesi 'Jet İmam' Uyarısı!

Antalya Müftüsü Osman Artan, Ramazan öncesi yaptığı konuşmada, "Halk arasında "jet imam" olarak bilinen ve "ne kadar hızlı kıldırırsa o kadar fazla cemaatin geldiği" gibi bir intiba oluşan camilerimiz takip altındadır." açıklamalarında bulundu.

03.05.2019-13:46 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-13:39)

Antalya Müftüsü Osman Artan, 'Halk arasında "jet imam" olarak bilinen ve "ne kadar hızlı kıldırırsa o kadar fazla cemaatin geldiği" gibi bir intiba oluşan camilerimiz takip altındadır. Kesinlikle böyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz."' şeklinde konuştu.

Osman Artan, il müftülüğünde gerçekleştirilen basın toplantısında, şehirde Ramazan ayında imamsız hiçbir caminin olmayacağını ifade ederek her cami için programlar hazırladıklarını söyledi. Açılan yayla camilerine de görevlendirme yaptıklarını dile getiren Artan, bereket ayı Ramazan'ın dua etmek için kaçırılmaz fırsat olduğunu açıkladı.

'BİZ SPOR YAPMIYORUZ, KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Ramazanın bir ibadet mevsimi olduğunu açıklayan Artan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'Namazın da kuralları var. Ramazanda bazen istemediğimiz halde namazın kurallarına riayet etme konusunda her sene olduğu gibi hassasiyetimiz devam edecek. Halk arasında "jet imam" diye tabir edilen ve "ne kadar hızlı kıldırırsa o kadar fazla cemaatin geldiği" gibi bir intiba oluşan camilerimiz takip altındadır. Kesinlikle böyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz. Bu bir ibadettir, herkes gelir namazını kılar, ibadetini yapar, gider. Biz spor yapmıyoruz, herhangi bir şekilde hareket manzumesi yapmıyoruz. Teravih namazı ve ibadetlerimiz Allah'ın emridir. Farzı, sünneti her şeyiyle beraber kılmak gerekiyor.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal