Anayasa Mahkemesi'nden Gazeteci Ahmet Altan'ın Yaptığı Bireysel Başvurusuna Red Kararı

Anayasa Mahkemesi, gazeteci Ahmet Altan'ın yaptığı bireysel başvuruyu kabul etmedi, gazeteci Ali Bulaç'ın bireysel başvurusunda ise hak ihlali kararı aldı.

03.05.2019-13:46 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-13:33)

Anayasa Mahkemesi, gazeteci Ahmet Altan'ın yaptığı bireysel başvuruyu reddetti, gazeteci Ali Bulaç'ın ise "kişi özgürlüğü ve güvenliği ile ifade özgürlüğü" haklarının ihlal edildiğine dair karar verdi.

AYRI AYRI BAŞVURU YAPMIŞLARDI

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, gazeteciler Ahmet Hüsrev Altan, Ali Bulaç ve Nazlı Ilıcak'ın bireysel başvurularını incelemek amacıyla toplandı. Gazeteciler, "uygulanan gözaltı ve tutuklama önlemlerinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması sebepleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, gazetecilik faaliyeti ve ifade özgürlüğü kapsamındaki eylemlerin tutuklamaya konu edilmesi sebebiyle ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği" iddialarıyla ayrı ayrı bireysel başvuruda bulunmuştu.

ALTAN'IN BAŞVURUSUNDA HAK İHLALİ GÖRÜLMEDİ

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, FETÖ'nün medya yapılanmasının "darbe çağrışımı" davasında tutuklu yargılanan Ahmet Altan'ın bireysel başvurusunda hak ihlali görmedi. Eski Zaman gazetesi yazar ve editörlerinin FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada tutuklanan ve süreç bouunca tahliye kararı verilen Ali Bulaç'ın bireysel başvurusunda ise hak ihlali kararı alındı. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun, kararları oy çokluğuyla aldığı belirtildi.

FETÖ'nün medya yapılanmasının "darbe çağrışımı" davasında tutuklu yargılanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a ilişkin yerel mahkeme tarafından "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Nazlı IIıcak'ın bireysel başvurusu, öğleden sonra değerlendirilmeye devam edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal