Rahip Brunson'un Avukatı Son Hamlesini Yaptı!

İzmir'de ev hapsinde tutulan ABD'li Rahip Brunson'un avukatı Anayasa Mahkmesi'ne başvuru yaptı. Brunson 12 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.

03.10.2018-10:01 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-09:55) Rahip Brunson'un Avukatı Son Hamlesini Yaptı!

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK için suç işlediği, casusluk yaptığı suçlaması ile yargılandığı davada tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD asıllı rahip Andrew Craig Brunson için yeni itiraz dönemi başladı. Avukatı İsmail Cem Haylavurt, Brunson'un serbest kalması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Terör örgütleri FETÖ ve PKK için, 9 Aralık 2016'da suç işlediği suçlaması ile tutuklanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson için düzenlenen iddianamede, 'Brunson'un din adamı görüntüsü altında bahsi geçen terör örgütleri için suç işlediği ve genel stratejileri çerçevesinde eylem beraberliği içinde olduğu, örgütlerin hedeflerini bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı' bildirildi. Brunson'ın FETÖ'nün üst düzey üyeleri ile takma adlarını bilerek görüştüğü, bu çerçevede örgütün sözde 'eski Ege Bölgesi imamı' ile firari Bekir Baz, yardımcısı Murat Safa ve hakkında 'silahlı terör örgütü mensubu olmak' suçlamasından yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler gerçekleştirerek strateji belirlediği öne sürüldü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal