Polis Müdahalesinde Ölen Yaşlı Adamdan Şikayetçi Oldular

Giresun'da doktorun ilaç yazmaması ile başlayan gerginlikte polisin ters kelepçe taktığı ve biber gazı sıktığı adam hayatını kaybetmişti. İlacı yazmayan doktor buna rağmen ölen yaşlı adamdan şikayetçi olduğunu söyledi.

31.07.2018-14:30 - (Son Güncelleme: 31.07.2018-14:33)

Giresun'da, yatalak eşinin evde bakım hizmeti alması ve ilaçlarının temin edilmesi için sağlık ocağına giden Yusuf Topal'ın (82), tartıştığı doktorun 'beyaz kod' vermesi ardından gelen polisler tarafından biber gazı sıkılıp, ters kelepçe takıldığı esnada kalp krizi geçirerek, hayatını kaybetmesi ile alakalı soruşturma devam ediyor. 'Beyaz kod' veren, 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi'nde vazifeli kadın doktor Ö.Y., Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifadesinde, eşini görmeden ilaç veremeyeceğini söylediği Yusuf Topal'ın bağırarak, bastonunu sallaması ardından korktuğunu ve polis çağırdığını iddia etti. Ö.Y., vazifesini yapmasını engellediği, odasını işgal ettiği ve kendisini tehdit ettiği suçlaması ile ölen Topal'dan davacı ve şikayetçi oldu.

Giresun 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi'nde vazifeli kadın doktor Ö.Y., olayla alakalı açılan soruşturma çerçevesinde, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi. Olay günü saat 08:40'ta, Yusuf Topal'ın muayene odasına geldiğini ve eşi için ilaç yazdırmak istediğini söyleyen Ö.Y., eşinin kimlik numarasını sisteme girdiğinde kaydının İstanbul'da gözüktüğünü gördüğünü ve bu kişiyi daha önce görmediğini söyledi. Yusuf Topal'a, "İlaç verebilmem için eşini görmem lazım" dediğini söylediğini ifade eden Ö.Y., şunları söyledi: "Yusuf Topal, bana yanıt olarak 'Yazacaksın' dedi. Ben de yanıt olarak 'eşini görmeden yazamam amca' dedim. Bunun ardından Yusuf Topal, bana bağırarak, 'Bana daha önce Çınarlar Sağlık Ocağı'nda yazmayan doktor oldu, orada da böyle yaptım ve başka bir doktor bana 'Amca gel, sakin ol, ben yazarım senin ilacını' dedi ve yazdı' diyerek yanıt verdi. Ben de 'Ben yazmayacağım amca, lütfen dışarı çık. Bir sürü hasta bekliyor, eşini görmeden ilacını yazamam' dedim. Ardından kapıda bekleyen Telat adlı genç bir hastanın, Yusuf Topal'a hitaben 'Amca dışarı çık, biz de sıra bekliyoruz. Bize de engel oluyorsun' demesi ardından Yusuf Topal, bu kişiye elinde bastonu havaya kaldırarak, şahsı iterek ve bağırarak, odadan beraber çıktılar. Ben de şahıs dışarı çıkınca 155'i arayarak, destek istedim." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal