Diyarbakır'da Skandal! Hamile Kadını Doğum Sırasında Dövdüler

Diyarbakır'dan insanın kanını donduran bir haber geldi. İddiaya göre doğum sancısı çeken ve doğuma alınan bir kadın, doğum sırasında çığlık attığı sebebiyle ebe ve hemşireler tarafından dövüldü.

31.07.2018-13:54 - (Son Güncelleme: 31.07.2018-13:59)

Diyarbakır'da hamile bir kadına, doğum sırasında ebe ve hemşirelerin kaba kuvvet uyguladığı öne sürüldü. En mutlu gününde hayatının şokunu geçiren kadının babası, durumu Sağlık Müdürlüğü, hastane başhekimliği ve karakola şikayet etti.

HASTANEYE KALDIRILAN HAMİLE KADIN 6 SAAT DOĞUMHANEDE KALDI

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 28 yaşındaki hamile E.E.'nin, önceki gün gece saatlerinde doğum sancısı tuttu. Bismil Devlet Hastanesi'ne sevk edilen E.E., durumunun kritik olması sebebiyle ambulansla Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Doğum sancıları git gide fazlalaşan E.E., hastaneye sevk edildiğinde doğrudan doğumhaneye alınarak doğum süreci başladı. Doğumhaneye giren E.E. için zor saatler bundan sonra başladı. Öne sürülene göre doğum sancısı çeken ve ağrıdan çığlık atan E.E., saat 24.00'ten sabaha karşı 06.00'a dek doğumhanede kaldı.

EN MUTLU GÜNÜNDE EBE VE HEMŞİRELER TARAFINDAN DARP EDİLDİ

Doğuma giren ebe ve hemşirelerin E.E.'yi hem doğumdan önce hem de doğumun ardından darp ettiği iddia edildi. En mutlu gününde hayatının şokunu geçiren E.E.'nin babası Sedat Cantürk, kızına yapılan şiddete göz yummayarak durumu Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü, hastane başhekimliği ve karakola şikayet etti. Cantürk, kızıyla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek kızına darp raporu çıkarttı.

BAĞIRDIĞI İÇİN TOKAT ATIP HAKARET ETTİLER

Kızına dönük şiddet suçlaması ile alakalı açıklamalar yapan baba Sedat Cantürk, doğum sancısı yaşayan kızının iki gün önce gece saat 12.00 civarında Bismil'den Diyarbakır'a ambulansla geldiğini söyledi. Sedat Cantürk, konuşmasını şöyle devam ettirdi:

"Gece geç sularda Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine gittik. Sabaha karşı saat 05.00 civarında, doğum sırasında, kızım doğum masasındayken ebe ve iki hemşire kızıma şiddette bulunup hakaret etti. Doğum olmadan önce ve doğumun ardından kızıma tokat atıp tekme atıp ağza alınmayacak hakaretler etmişler. Hamile bir kadın doğum sırasında sancılar içerisinde olur, ağrısı olur, bağırır. Burada vazifeli ebe, bu müdahaleyi yapamıyorsa, hastalara şiddet kullanıp, bağırıp çağırıp döverek bu vazifeyi yapıyorsa o zaman Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, bu gibi görevlileri burada tutmamalı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal