Polis Memurundan HDP'li Vekile: Ben Seni Tanımıyorum!

Diyarbakır'da İHD'nin yaptığı eylemde HDP Iğdır Milletvekili Eksik ile bir polis memuru arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında polis memuru Eksik'e, "Ben seni tanımıyorum" dedi.

01.09.2018-15:13 - (Son Güncelleme: 01.09.2018-15:00) Polis Memurundan HDP'li Vekile: Ben Seni Tanımıyorum!

İstanbul'da Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirdiği eylemin yasaklanmasının sonrasında Batman ve Diyarbakır'da da Kayıp Yakınları'nın eylemi valilikler tarafından yasaklandı.

Sputnik'ten Sertaç Kayar'ın aktardığına göre; Diyarbakır'da kayıp akrabaları ve İHD'nin 499'nci haftasında Koşuyolu Parkı'ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılmak istedikleri oturma eylemi, Valilik tarafından engellendi. Valilik yasak kararında "İkinci bir talimata dek il merkezimiz ve dış ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içinde İHD Diyarbakır Şubesi Organizesinde yada bu dernek ile irtibatı veya iltisakı olan kişiler tarafından yada her türlü Siyasi Parti, Sendikalar ve STK'lar tarafından herhangi bir gün ve saatte açık alanlarda olabilecek ‘Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın' etkinliği ve aynı meselenin devamı özelliğindeki diğer basın açıklaması, oturma eylemi, toplantı vb. her türlü eylem ve etkinliğin yasaklanması…" diyerek, etkinliği gerçekleştirenler için adli işlem yapılacağını kaydetti.

'BENİ TANIMAK ZORUNDASIN'

Valiliğin yasak kararı ile beraber kayıp yakınlarının eyleminin olacağı Koşuyolu Parkı'nın etrafı polisler ve zırhlı araçlarla çevrildi. Parkta olan insanlar, polisler tarafından çıkarıldı. Parkın etrafı ve eylemin olacağı Yaşam Hakkı Anıtı önünde de olağanüstü tedbirler alındı.

İHD, Diyarbakır Barosu, şehirdeki sivil toplum örgütü temsilcileri ile HDP'li milletvekillerinin polisin görevlileri ile yaptığı görüşmeler netice vermedi. Yasak kararının sonrasında kısa bir açıklama yapılarak, kalabalık dağıldı.

Dağılma esnasında bir polis memuru ile HDP Iğdır Milletvekili Eksik kısa süreli tartıştı. Dağılma esnasında meydana gelen tartışmada polis HDP'li Eksik'in bir polis memuruna "Ben milletvekiliyim" demesi ardından polis memurunun "Ben seni tanımıyorum" diyerek yanıt vermesi gerginliğe sebep oldu. HDP'li Eksik polis memuruna "Beni tanımak mecburiyetindesin" diyerek tepki verdi. Polis yetkililerin araya girmesi ile tartışma bitti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal