ABD Filistinlilere Yardımı Kesti, Türkiye Sert Cevap Verdi!

ABD'nin Filistinlilere yardımı kesmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Yapılan açıklamada, bu durumdan binlerce çocuğun kötü etkileneceği belirtilerek, Türkiye'nin yardımlara devam edeceği bildirildi.

01.09.2018-13:39 - (Son Güncelleme: 01.09.2018-13:27) ABD Filistinlilere Yardımı Kesti, Türkiye Sert Cevap Verdi!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli mülteciler için yardım programına yaptığı yardımı askıya alacağını ilan etti. Bu açıklamanın sonrasında Dışişleri Bakanlığı söz hususu kararın 500 binden fazla Filistinli çocuğu etkileyeceğini söyleyerek şu açıklamayı yayınladı:

"ABD’nin BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) gerçekleştirdiği mali katkıyı durduracağı doğrultusundaki talihsiz açıklaması büyük hayalkırıklığı meydana getirmiştir. Kurulduğu tarihten beri eğitim ve sağlıktan istihdama dek uzanan geniş bir yelpazede Filistinli mültecilerin en temel gereksinimlerinin karşılanması işlevini yapan UNRWA uluslararası toplumun mazlum halklarla dayanışmasının kritik sembollerinden bir tanesi durumuna gelmiştir. Bugün UNRWA okullarında 500 binden fazla Filistinli çocuk eğitim almakta ve bir milyona yakın Filistinli UNRWA’nın acil gıda desteklerine muhtaç halde yaşamlarına devam etmektedir.

ABD’nin aldığı karar, beş milyonun üstündeki Filistinlinin hayatlarını olumsuz yönde etkileyecektir. Bu karar aynı zamanda Filistin konusunda iki devletli siyasi çözüm bulunması hedefine; bölgesel barış ve istikrara zarar verir.

Bu koşullar altında, UNRWA’nın faaliyetlerini kesintisiz sürdürebilmesi uluslararası toplum bakımından bir meşruiyet sınavı ve vicdani vazife durumuna gelmiştir.

Bu konuların BM Genel Kurul Üst Düzeyli görüşmeleri marjında 27 Eylül 2018 tarihinde New York’ta, Türkiye’nin haricinde Ürdün, Japonya, İsveç ve AB’nin eş ev sahipliğinde BM Genel Sekreteri ve UNRWA Genel Komiseri’nin katılımıyla yapılacak bir toplantıda detaylı biçimde ele alınması tahmin edilmektedir.

Filistin halkıyla her yerde tam dayanışma içinde olan ve UNRWA’nın Danışma Komisyonu Başkanlığını yürüten Türkiye, UNRWA’ya destek olmak için her türlü çabayı göstermeye kararlılıkla devam edecektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal