Kangalların Yıllar Süren Mücadelesinde Mutlu Son

Dünyada bir çok farklı isim ile bilinen Kangal köpekleri sonunda FCI (Uluslararası Köpek Bilimi Federasyonu) tarafından Kangal ismi ile özel bir ırk olarak kabul edildi.

01.09.2018-12:02 - (Son Güncelleme: 01.09.2018-11:58) Kangalların Yıllar Süren Mücadelesinde Mutlu Son

Dünyada farklı adlar ile bilinen Kangal köpekleri, FCI (Uluslararası Köpek Bilimi Federasyonu) tarafından Kangal adı altında özel bir ırk olarak onaylandı.

"ÖZEL BİR IRK"

Türkiye'de Sivas Kangal olarak isimlendirilen, yurt dışında ise başta çoban köpeği olmak üzere bir çok değişik adla isimlendirilen Kangal köpekleri, uluslararası köpek bilimi federasyonu tarafından özel bir ırk olarak onaylanıp Kangal adı ile tanımlandı.

"VERDİĞİMİZ MÜCADELENİN SONUCU"

Konuyla alakalı açıklama gerçekleştiren Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu üyesi, Sertifikalı Kangal Yetiştiricisi Ümit Taşdelen, Sivas'ta uzun süren uğraşlar neticesinde 20 gün önce FCI tarafından Kangal köpeklerinin ırk tanımlamasının gerçekleştirilerek, özel bir ırk olarak onaylandığı ve Kangal adı ile tanımlandığını söyleyerek, "Kangal ırkı köpekler dünyadaki ırklar içinde Kangal adı ile kabul edilmiyordu. Katıldığımız yarışmalar, yaptığımız başvurular ve verdiğimiz mücadeleler sonucunda 20 gün önce bu ırk Dünya köpekleri içinde Kangal adı ile yerini aldı" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal