PKK'ya İstanbul'da Büyük Darbe! 2 Kilit İsim Yakalandı

İstanbul'da PKK'ya yapılan operasyonda örgüte büyük darbe vuruldu. Örgütün İstanbul eylemlerini organize eden Seyhan Ç. ve Diyarbakır'dan eleman toplamak için İstanbul'a gelen Ferda Y. gözaltına alındı.

04.08.2018-15:02 - (Son Güncelleme: 04.08.2018-15:07)

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya dönük yapılan operasyonda örgütün İstanbul eylemlerini organize etmekle vazifeli Seyhan Ç. ve Diyarbakır'dan gelerek örgüte eleman toplamaya uğraşan Ferda Y. gözaltına alındı. Operasyon çerçevesinde PKK'lı 2 kilit şahsa yardım ve yataklık eden 6 kişi de gözaltına alındı.

ONLAR PKK'NIN İSTANBUL'DAKİ KİLİT İSİMLERİ

İstanbul'da PKK terör örgütüne dönük yapılan operasyonun detayları ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre terör örgütünün İstanbul'daki eylemlerini organize ettiği düşünülen Seyhan Ç. isimli kadını izlemeye alan polis, operasyon için harekete geçti. Geçen Salı günü yapılan operasyonda Seyhan Ç. ve ona yardım ve yataklık eden F.Ö ve H.B gözaltına alındı.

ÖRGÜTE ELEMAN KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORDU

Operasyonu genişleten birimler gözaltına alınan şahıslar ile irtibatlı olduğu belirlenen J.Ö. ile Diyarbakır'dan İstanbul'a gelerek örgüte eleman toplamaya uğraşan Ferda Y. adlı kadını gözaltına aldı. Ferda Y.'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçlarından arama kaydının olduğu bildirildi. PKK'nın iki kadın kilit ismi Ferda Y. ve Seyhan Ç.'ye yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen B.Ö, H.Ö ve T.Ö. de operasyonun devamında gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgularının sonrasında adliyeye gönderilen zanlılardan Seyhan Ç., Ferda Y., T.Ö ve F.Ö. tutuklanarak cezaevine sevk edilirken, 4 kişi serbest bırakıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal