MHP Lideri Bahçeli'den 10 Maddelik Ekonomi Planı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son günlerde yaşanan ABD krizi ile alakalı açıklamalar yaptı. Bahçeli, hükümete 10 maddelik bir de öneri listesi sundu.

15.08.2018-15:50 - (Son Güncelleme: 15.08.2018-15:56)

Parti genel merkezinde basın toplantısı yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, gündemdeki meseleler ile alakalı önemli açıklamalar yaptı.

HÜKÜMETE 10 MADDELİK ÖNERİ

Türkiye'ye dönük tavrı sebebiyle ABD Başkanı Donald Trump'ı sert bir dille eleştiren Bahçeli, hükümete 10 maddelik teklif yaptı.

İşte Bahçeli'nin 10 maddelik teklifi;

- Tasarruf önlemleri alınmalı

- Arz yükseltilmeli

- Merkez Bankanı mecburi müdahalelerde geç kalmamalı

- Döviz türünden yapılan ödemeler tekrar yapılandırılmalı

- Cari açıkla mücadele edilmeli

- İflasların önüne geçilmeli

- Üretim artırılmalı

- Ekonomik seferberlik ilan edilmeli

- Global itttifak ve ilişki ağları tekrar değerlendirilmeli

- Yerli ve milli ürünlerin imal edilmesine öncelik verilmeli

Bahçeli'nin açıklamalarından bir kısım;

"ABD ticaret savaşının fitilini ateşleyerek global savaşı tetiklemişlerdir. Kanada, Meksika, AB devletleri ile anlaşmazlığa düşmüştür. Çin ile rekabet içine girmiştir. Beyaz Saray'a oturan akılsız yönetim düşüncesi Çin'e ilave vergi uygulamayı tercih etmiştir. Kuzey Kore devlet başkanı dahi daha realisttir. Trump'ı en başta ABD vatandaşları sorgulamalıdır. Bu gidişle ABD okyanusun karşısındaki düşman kampı olarak öne çıkacaktır.

"KURLA KURULMADIK"

ABD'nin Türkiye hazımsızlığı son aşamadadır. İstiyorlar ki ağızlarına bakalım, karşılarında el pençe divan duralım. ABD, Türk halkını ya tanımıyor, ya tanımak istemiyor. Hiçbir güce tamah etmeyiz, hiçbir tehdide boyun eğmeyiz. Türk halkı zulme ortak olmaz, zalime gözyummaz. Ekonomik darbecilere, faiz lobilerine sonu cefa da sefa da olsa tamah etmez. Biz kurla kurulmadık, dövizle yıkılmayız.

Türkiye'de at koşturmayı, ekonomik çakalların serbest dolaşımını istiyorlar. Başaramayacaklar, Türk halkını yenemeyecekler, bu savaşı muzaffer bitiremeyecekler. 1915'te Çanakkale'yi aşamadılar, 2018'de Ankara'yı aşamayacaklar. Biz kuru ekmek, kuru soğanla da idare etmesini biliriz, yeter ki bağımsız olalım. Başka Türkiye yoktur.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal