Rahip Brunson Davasında Yeni Gelişme! Mahkeme Kararını Açıkladı

İzmir'de ev hapsinde olan ve ABD ile aramızda krize sebep olan Rahip Brunson davasında mahkeme, Brunson'un avukatının cezanın kaldırılması talebini bir defa daha reddetti.

15.08.2018-12:02 - (Son Güncelleme: 15.08.2018-12:08)

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ABD'li Papaz Andrew Brunson'ın avukatının ikinci defa yaptığı ev hapsi ile yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebini reddetti. Dosya, bir üst mahkeme olan 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

TUTUKLULUĞU EV HAPSİNE ÇEVRİLMİŞTİ

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK için suç işlediği, casusluk yaptığı suçlaması ile tutukluluğu "sağlık problemleri" sebebi ile  ev hapsine döndürülen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması amaçlı mahkemeye tekrar itiraz edilmiş, Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiği dilekçeyle, müvekkili hakkındaki "ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı" kararına itiraz etmişti.

HALAVURT: HUKUKİ DAYANAĞI BULUNMUYOR

Halavurt, mahkemeye verdiği dilekçede, sanık Brunson'ın terör örgütleri PKK ve FETÖ/PDY ile ilişkisini kanıtlayan delillerin bulunmadığını, müvekkiline isnat edilen "casusluk" suçunun hukuki desteğinin olmadığını iddia etti.

GİZLİ TANIĞIN İFADELERİNİ YALANLADI

Brunson hakkında açıklama yapan "Dua" kod isimli gizli tanık ile diğer tanıkların ifadelerinin "yalan"dan ibaret olduğunu öne süren Halavurt, dilekçesinde şu sözlere yer verdi: "Bu iddianame ve kanıtlarla müvekkilin özgürlüklerinin kısıtlanması mümkün değildir. Sayın mahkeme tarafından gerçekleştirilen yargılamanın fazlasıyla siyasal hususların konusu durumuna dönüştüğü bir gerçektir. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ile ülkemiz arasında ikili ilişkilerde temel bir problem durumuna gelmiştir. Bu dava nedeni ile ülkemiz de ciddi zarar görmektedir. Bu halde mahkeme heyeti olarak hukuka bağlı kalarak karar vermenin zorluğu ortadadır fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın ve diğer bakanlarımızın söylediği gibi Türkiye'de yargı bağımsızlığı var ise sayın mahkemeniz iki devlet arasında gidip gelen heyetler arası görüşmelerin neticesini beklemeden hukuka göre karar almalıdır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal