Umut Öken suç örgütü çökertildi: Mahzen-39 operasyonuyla 33 şüpheli yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır merkezli olarak 8 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-39" operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Operasyonun başarıyla tamamlandığını duyuran Bakan Yerlikaya, Umut Öken'in liderliğini üstlendiği organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti.

08.05.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 08.05.2024-10:21) Umut Öken suç örgütü çökertildi: Mahzen-39 operasyonuyla 33 şüpheli yakalandı!

Ankara, Bingöl, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum ve Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 33 şüphelinin yakalandığını ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, örgüt üyelerinin Sur bölgesinde faaliyet gösteren esnaflara yönelik çeşitli suç eylemlerinde bulunduklarını açıkladı.

Operasyon kapsamında yapılan incelemelerde, örgütün esnafların iş yerlerine zorla girmeye çalıştığı, direnenlerin ise kurşunlanarak tehdit edildiği belirlendi. Ayrıca, örgütün Sur bölgesindeki bir iş hanını üs olarak kullanarak diğer esnaflara korku ve baskı uygulayarak iş yerlerini terk etmelerini sağladığı tespit edildi.

33 şüpheli yakalandı

Örgütün, küçük yaştaki çocukları kullanarak esnaflara yönelik yaralama ve tehdit eylemleri gerçekleştirdiği, mağdur esnafları şikayetlerinden vazgeçirmek için baskı ve cebir uyguladığı ortaya çıktı. Ayrıca, örgütün Sur bölgesinde vatandaşlar üzerinde baskı kurarak isim yapmaya çalıştığı, aralarında husumet bulunan grupların arasına girip arabuluculuk yaptığı ve bunun karşılığında maddi menfaat sağladığı belirlendi.

Operasyonlar sonucunda 33 şüphelinin yakalandığı, ayrıca 14 ruhsatsız tabanca, 2 otomatik tabanca, 2 av tüfeği ve çok sayıda fişeğe el konulduğu bildirildi. Bu operasyonun, organize suç örgütlerine karşı kararlı mücadelenin bir göstergesi olduğu vurgulandı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal