MHP Lideri Bahçeli Neden Kabinede Olmadıklarını Açıkladı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli bakanların yemin töreninin ardından konuştu. MHP'nin neden kabinede yer almadığı sorusu sorulan Bahçeli, "Bu prensip meselesi, MHP Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin meydana gelmesi esnasında pazarlığı asıl almamıştır, bir beklenti içine girmemiştir" dedi.

10.07.2018-18:06 - (Son Güncelleme: 10.07.2018-18:11)

TBMM'de yeni bakanların yemin töreni ardından basın mensuplarına açıklama yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Kabine mensuplarının yemin töreni için buradayız. Milletimize, demokrasimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Şimdilik daha hepsini tanıma olanağı bulmuş değiliz fakat dağıtılan özgeçmişlere baktığımız zaman siyasi var, bürokrat var ve serbest yaşamdan insanlarla bir kabine olduğu fark ediliyor. Demek ki bugünkü kabinenin durumu, bütün deneyim ve tecrübelerini uygulamaya koyabilecek bir misyonu yüklenmiş, önlerinde de sayın Cumhurbaşkanı olacak. Allah hayırlı uğurlu etsin." dedi.

"BEN BAŞARILI OLACAKLARINI DÜŞÜNÜYORUM"

Bahçeli, "Şimdilik Türkiye'nin beklenti ve isteklerine ve 2023 senesi amaçlarına dair bir uygulama kabinesi olarak öne çıkmaktadır, ben başarılı olacaklarını zannediyorum. MHP olarak yasamada üstümüze düşeni yerine getireceğiz. Denetim ve denge vazifesini halk bize vermiştir, inşallah başarılı oluruz" dedi.

NEDEN HÜKÜMETTE YER ALMADIĞINI AÇIKLADI

Gazetecilerin, "Niçin hükümette yoksunuz?" sorusuna Bahçeli, "Bu prensip konusu, MHP Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin meydana gelmesi esnasında pazarlığı asıl almamıştır, bir beklenti içine girmemiştir. Bütünüyle bir sistemin en etkin ve verimli biçimde uygulanması aşamasında çaba sarfetmiştir." biçiminde cevap verdi.

"KAMUOYUNU YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Bahçeli sözlerini şöyle bitirdi: "Dün akşam menkul kıymetler borsasından gelen bir zat, Abdurrahman Yıldırım adlı kişi 'Çok gizli bir pazarlık var burada' diyor ve hala kafayı buraya takmış, halkı yönlendirmeye uğraşıyor. TBMM'yi MHP'yi menkul kıymetler borsasında hissedar olan bir anonim şirkete çevirmesin."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal