Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 Bütçesini Açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal belediye bütçesini açıkladı. Buna göre belediyenin 2019 bütçesi 23 milyar 800 milyon lira oldu. İETT ve İSKİ ile birlikte toplam bütçe 34 milyar 801 milyon lirayı buluyor.

20.11.2018-16:51 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-17:01) Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 Bütçesini Açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2019 yılı bütçe konuşmasını yaptı.

İşte Başkan Uysal'ın konuşmasından önce çıkanlar;

BELEDİYE BÜTÇESİ 23 MİLYAR 800 MİLYON LİRA

"Öncelikleri belirleyen ve ihtiyaçları gözeten bir bütçe tasarısıyla karşınızdayız. 2019 yılı belediye bütçemiz, 23 milyar 800 milyon liradır. Bütçemizi geçtiğimiz yıla göre yüzde 18,41 artırdık.  İETT ve İSKİ ile birlikte toplam bütçemiz 34 milyar 801 milyon liraya ulaşıyor. Ayrıca 28 iştirak şirketimizin toplam cirosu da 24 Milyar lira civarındadır.

EN BÜYÜK PAY ULAŞIMIN

En büyük payı yine ulaşıma ayırdık. 2019’da ulaşıma 6 milyar 117 milyon lira yatırım yapacağız. Bu rakam, Büyükşehir yatırım bütçemizin yüzde 54’ü. Ulaşım yatırımlarında her zaman olduğu gibi raylı sistemler ağırlıkta. Raylı sistemleri 1.100 kilometreye çıkardığımızda ulaşım problemini çözmüş olacağız.

Şu anda dünyada en fazla metro inşaatı olan şehir İstanbul. 118 şantiyede, 25 bine yakın işçi kardeşimiz gece gündüz çalışıyor. Geçen ay son etabını açtığımız, Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy- Sancaktepe metrosu ile raylı sistemlerde 170 kilometreye ulaştık.

Toplu Ulaşımda Hizmet Kalitemiz, her geçen gün artıyor. İ-Taksi adını verdiğimiz sistemi hizmete almıştık. Yolcular, telefon uygulaması sayesinde kolayca taksiye ulaşıyor. Yerli ve milli İ-Taksi, her geçen gün gelişiyor ve büyüyor.

ÇEVRE HARCAMALARINA 2 MİLYAR 879 MİLYON LİRA

Bütçemizde ulaşımdan sonra en büyük yatırım kalemi çevredir.  Çevreye ayırdığımız rakam 2 milyar 879 milyon lira. Geçmişte havasız, susuz ve yeşilden mahrum bir İstanbul varken, şimdi Millet Bahçelerimiz var.

Çevre yatırımlarımızda içme suyu, arıtmalar, geri dönüşüm, dere ıslahları, atık yönetimi ve doğalgaz gibi başlıklar da var.  Su meselemizi çözmüş durumdayız. Önümüzdeki 50 yılın su ihtiyacını karşılayan yatırımları hizmete aldık.

Bugün İstanbul olarak Avrupa’nın en iyi “atık yönetimi”ne sahibiz. Günde 20 bin ton çöp üreten bir şehirde yaşıyoruz. Bu çöpleri topluyoruz, ayrıştırıyoruz ve geri kazanıyoruz. Çöpten elektrik üretiyoruz ve yeni tesisler kuruyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜME BÜYÜK PAY

Bütçede bir başka önemli kalemimiz, Kentsel Dönüşüm. Bütçemizden bu alana 1 milyar 11 milyon lira ayırdık. Kentsel Dönüşümü yepyeni bir yaklaşımla ele aldık. 2018 yılında başlattığımız ve 1 milyar lira ayırdığımız bu sistemle 6 ilçemizde Kentsel Dönüşüme başladık.

Ülkemiz kültür ve sanatının şah damarı İstanbul’da atıyor. Geçen yıl sahnelerin doluluk oranı yüzde 93 gibi çok büyük bir orana ulaştı.  Bu yıl sahnelerimizde yüzde yüz doluluk oranına ulaşmayı hedefliyoruz.

"85 TANE SPOR SALONU YAPTIK"

Çocuklarımızı unutmadık, okul bahçelerine 85 spor salonu yaptık. 40 spor salonunun inşaatı devam ediyor. Bu salonlardan vatandaşlarımız da istifade ediyor.  Büyükşehir olarak geleceğin teknolojileri için çocuk ve gençlerimize uygun altyapı hazırlıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, istikrar ve güvenle yolumuza devam ediyoruz. Aziz İstanbulumuz için hükümetimizle birlikte büyük eserleri tek tek hizmete alıyoruz.

Her şey aziz İstanbul için,
her şey güzel İstanbullular için."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal