Mevlüt Çavuşoğlu'nun Pompoe'ya Verdiği Cevap

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun dün ABD Dışişleri Pompeo ile yaptığı telefon görüşmesinin detayları paylaşıldı. Çavuşoğlu’nun "Kimsenin tehdidine boyun eğmeyeceğiz. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

27.07.2018-18:26 - (Son Güncelleme: 27.07.2018-18:31)

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in dün sosyal medya üzerinden Türkiye'de ev hapsine çıkarılan ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmaması sebebiyle Türkiye'ye ambargo uygulayacaklarını açıklaması iki ülke arasındaki tansiyonu arttırmış, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter üzerinden verdiği cevapta "Kimse Türkiye'ye talimat veremez" ifadelerine yer vermişti.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu dün ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile de telefonda görüştü. Türk Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının açıkladığı bilgiye göre Bakan Çavuşoğlu, Pompeo ile görüşmesinde "Kimsenin tehdidine boyun eğmeyeceklerini, hukuk kurallarının istisnasız herkes için geçerli olduğunu" ifadelerini kullandı.

POMPEO: BRUNSON'UN EVİNE DÖNME VAKTİ GELDİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Pompeo'nun görüşmesine ilişkin ABD’den de açıklamalar geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Pompeo, rahip Brunson'ın evine dönme zamanının çoktan geldiğini ifade ederken, Dışişleri Bakanı Pompeo da görüşmede bu konuyu vurguladığına dair Twitter üzerinde paylaşım yaptı.

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert görüşmeye dair yaptığı açıklamada "Dün Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla konuştu. Bakan, bu masum Papaz Andrew Brunson'ın evine gelme zamanı çoktan geldiğinin altını çizdi" diye konuştu.

ABD Başkanı Trump ve Yardımcısı Pence'in, ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye'yi ekonomik yaptırım uygulamakla tehdit etmişti. Türkiye’den de bu açıklamalara dair anın cevap gelmişti. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetin kurmayları ABD’yi ‘ucuz tehditlerle’ bulunmaması noktasında uyarmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal