AK Parti'den Ahmet Şık'a Tazminat Davası

AK Parti, HDP Milletvekili Ahmet Şık'a Meclis'teki konuşmasından dolayı 100 bin lira değerinde tazminat davası açtı.

27.07.2018-17:44 - (Son Güncelleme: 27.07.2018-17:44) AK Parti'den Ahmet Şık'a Tazminat Davası

AK Parti, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a, 23 Temmuz'da TBMM'de gerçekleştirdiği konuşmada, "AK Parti'ye dönük çok ağır hakaret, suç isnadı ve iftiralarda bulunduğu" sebebiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Partinin avukatı Burhanettin Sevencan ve Muammer Cemaloğlu'nun açtığı davanın dilekçesinde, Şık'ın, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci maddesi üstünde söz talep edip Meclis kürsüsünde konuşma yaptığı söylendi.

DİLEKÇEDE KONUŞMASINDAN BÖLÜMLERE YER VERİLDİ

Şık'ın, konuşmasında, "yasa tasarısının içeriği ile alakasız biçimde, AK Parti hakkında akla, mantığa ve vicdana sığmayan, bütünü ile iftira niteliğinde bazı açıklamalar yaptığı, açıklamalarında AK Parti'ye dönük, katlanılması kesinlikle mümkün olmayan çok ağır hakaret, suç isnadı ve iftiralarda bulunduğu" söylenen dilekçede, Şık'ın açıklamalarından kısımlara yer verildi.

İKİ BİRLEŞİM MECLİSTEN ÇIKARMA CEZASI VERİLDİ

Şık'ın açıklamaları ardından TBMM Genel Kurulunda gerginlik olduğu ve oturuma ara verildiği söylenen dilekçede, sonrasında, Şık'ın iki birleşim Meclisten çıkarma cezası aldığı anımsatıldı ve şöyle denildi: "Davalının yapmış olduğu açıklamada iktidar partisi olan müvekkil Adalet ve Kalkınma Partisi için söylediği ifadelerin ve iddiaların hepsi gerçek dışı ve hayal ürünüdür. Bu biçim asılsız iddialarla gündeme gelmek, davalının üyesi olduğu partinin siyasi ideolojisi durumuna gelmiştir. Davalının, davaya konu konuşmasında bahsettiği konular akıl, mantık ve vicdanla bağdaşmayan, gerçekle hiçbir alakası olmayan, bütünü ile hakaret ve iftira amacı ile ortaya atılmış asılsız ve gerçek olmanın ötesinde, açıkça müvekkilin kişilik haklarını ihlal eden durumdadır. Bu kapsamda davalı Ahmet Şık'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'ne, Türkiye Cumhuriyeti devletinin manevi şahsiyetine ve AK Parti milletvekillerine dönük bu hakaret, tehdit ve küfürleri hukuk düzeninin himaye etmeyeceği kadar ağır ve haksız birer saldırıdır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal