Meteoroloji'den Aşırı Sıcak Uyarısı

Afrika ve Ortadoğu’dan gelecek kavurucu sıcaklar Türkiye’de iki hafta boyunca etkisini gösterecek. Uzmanlar, güneşte fazla kalınmaması ve koruyucu krem kullanılması noktasında uyarılarda bulundu

25.06.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-09:32)

Afrika'dan gelen ve Avrupa'yı etkisine alan aşırı sıcak Türkiye'de de hissedilecek. Türkiye'de 2010 ve 2016 yılında yaşanan yüksek sıcaklıkların bu sene de görüleceğini belirten Prof. Dr. Orhan Şen "Fransa'da ve Avrupa'da 2003'te on binlerce kişinin hayatını kaybettiği sıcaklıkların benzeri bu sene Türkiye'de yaşanacak. Bu hafta Türkiye'nin yaşayacağı sıcaklıklar Avrupa'dan da fazla olacak. Pazar ve pazartesi serinleyecek ve yağış olacak ama 2 Temmuz itibariyle yeniden afet olarak tanımlanan sıcaklıklar ile karşı karşıya kalacağız" açıklamasında bulundu.

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi geçeceğine dikkat çekerek "Özellikle güney bölgelerinde güneşli yerlerde durmak sağlık açısından tehlikeli" açıklamasında bulundu.

METEOROLOJiDEN UYARI  

Bu haftaki aşırı sıcaklar hakkında meteoroloji de bir uyarıda bulundu. Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman "İstanbul ve Marmara'da sıcaklıklar ortalamanın 2-4 derece üzerine çıkacak. Vatandaşlarımız uyarılarımıza dikkat etmeli" şeklinde konuştu.

Dermatolog Dr. Erçin Özüntürk "Güneşe saat 11.00-16.00 saatleri arasında maruz kalmamalıyız. Mutlaka güneş koruyucusu sürmeliyiz. 3 yaşa kadar çocuklar kesinlikle direkt güneş ışınlarına maruz bırakılmamalı. Yaşlılar da çok dikkatli olmalı. Eğer D vitamini sentezi için güneşten yararlanılacaksa, avuçlarının içini 5 dakika kadar güneşe tutmaları yeterli" ifadesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal