Meclis'in Gündeminde Ek Gösterge, Nafaka Ve Bedelli Askerlik Var

TBMM'nin gündeminde yeni çıkacak yasalar var. Seçim dolayısıyla ara verilen çalışmalar 9 Nisan tarihinde başlayacak.

03.04.2019-09:45 - (Son Güncelleme: 03.04.2019-09:27) Meclis'in Gündeminde Ek Gösterge, Nafaka Ve Bedelli Askerlik Var

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 31 Mart yerel seçimler sebebi ile faaliyetlerine 24 Şubat tarihinde ara vermişti.

9 Nisan tarihinde yeniden çalışmaları başlatacak olan Meclis'in gündem merkezinde Türkiye için çok ciddi meseleler var.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Önermli konuların başında yeni askerlik sistemi yer alıyor. Yeni askerlik sistemiyle bedelli kalıcı bir hale gelecek. Bununla birlikte 21 günlük askerlik süresinden sonra talep eden 6 ay askerlik yaptıktan sonra terhis olacak, isteyen 6 ay daha maaşlı olarak askerliğini sürdürecek. Yeni sistemin bütün detayları TBMM'de görüşülecek ve karar verilecek.

NAFAKA 5 SENE İLE SINIRLANDIRILABİLİR

Gündemde devamlı olarak tartışmalara sebep olan süresiz nafaka sisteminde de, değişiklik söz konusu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı, söz konusu durum ile ilgili faaliyetlerine hız verdi.

Diğer yandan MHP'nin de nafaka ile ilgili bir teklifi Meclis'e getireceği biliniyor. Teklif kabul edilirse, süresiz nafaka 5 sene ile sınırlandırılacak.

HAL YASASI

Hal yasası, gıda fiyatlarının kontrol altına girmesi bakımından önemi bir hamle olarak görülüyor. Bu konu da Meclis için ciddi bir gündem maddesi olacak. Yeni yasa kabzımallara kötü haber anlamı taşıyor.

3600 EK GÖSTERGE

Ekonomi yönetiminin gündemindeki en önemli konu başlıklarından birini de ortalama 1.6 milyon memuru yakından alakadar eden 3600 ek gösterge oluşturuyor. Düzenleme gerçekleşince özellikle emekli maaş ve ikramiyelerinde yükselme olacak.

AK Parti, konu hakkında yaptığı açıklamada 3600 ek göstergenin seçim öncesi çıkmasının siyasi etik açısından yanlış olduğunu, seçimden sonra yasanın Meclis'ten geçirileceğini ifade etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal