Türkiye Sağanak Yağışların Etkisi Altına Giriyor

Meteorolojinin son açıklamalarına göre, ülkenin büyük bir kısmı sağanak yağışların etkisi altına girecek. Marmara'da sıcaklıkların 1 ile 3 derece ineceği belirtilirken, Karadeniz'in doğu bölgelerinde 2 ile 4 derece yükseleceği tahmin ediliyor..

03.04.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 03.04.2019-11:44) Türkiye Sağanak Yağışların Etkisi Altına Giriyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; Güney Ege, Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli kıyıları, İstanbul'un kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Niğde ve Kayseri yakınlarında yağmurlu havanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların özellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kısımlarında yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla beraber yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Yağışların Bingöl, Adıyaman, Ş. Urfa'nın kuzey ve doğu kısımları, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Şırnak'ın batı taraflarında yerel olarak şiddetli olacağı tahmşn ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığının kuzeybatı kısımlarında 1 ila 3 derece düşüceği, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece yükseleceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ifade edildi. Rüzgarın özellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta şiddette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Bingöl, Adıyaman, Ş. Urfa'nın kuzey ve doğu taraflarında, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt yakınları ile Şırnak'ın batı bölgelerinde şiddetli olması beklendiğinden oluşabilecek problemlere karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda  vatandaşlar uyarıldı.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU ŞU ŞEKİLDE:

İSTANBUL °C, 14°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı

ANKARA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 20°C
Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu

ANTALYA °C, 18°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

TRABZON °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ERZURUM °C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DİYARBAKIR °C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal