İYİ Parti'de Çarşı Pazar Karıştı

Yerel seçimlere CHP ve HDP ile ittifak halinde giren İYİ Parti, resmi olmayan sonuçlara göre hiçbir ilde kazanamadı. Mağlubiyet sonrası istifalar peş peşe geldi.

03.04.2019-09:07 - (Son Güncelleme: 03.04.2019-08:51) İYİ Parti'de Çarşı Pazar Karıştı

24 Haziran seçimlerinden bu yana kaos atmosferinin hakim olduğu İYİ Parti'de sular durulmuyor. Daha önce ittifak kurulmasına kişisel olarak karşı olduğunu açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Partide genel gidişattan memnuniyetsizlik duyduğu bilinen Ümit Özdağ'ın aslında seçimlerden iki ay önce istifa ettiği ancak seçim sürecinde partisine zarar vermemek adına kararını seçim sonrasına ertelediği öğrenildi. Özdağ'ın istifa dilekçesinde “Genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'nun parti içi tutum ve davranışlarının seçimde başarısızlığa neden olduğunu” belirttiği de ileri sürüldü.

Ümit Özdağ'ın yanı sıra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın da istifa ettiği kulis haberlerine yansımış, Aydın ise bu iddiaları sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla gerçeği yansıtmadığını aktarmıştı.

İSTİFALAR DEVAM EDECEK

Partisinde önemli bir konuma sahip olan Ümit Özdağ'ın istifa kararının domino etkisi yaratması bekleniyor. İYİ Parti Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Başkanı Halil Kosovalı da istifa eden isimlerden biri. Kosovalı, yaptığı yazılı açıklamada, İYİ Parti'nin toplumu birleştirmek, eşitlik ve demokrasi kavramlarına bağlılıktan uzaklaştığını savunurken, görüş ayrılığı nedeniyle istifa kararı aldığını kamuoyuyla paylaştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal