MEB Müsteşarı Liseye Giriş Sınavı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, hiçbir öğrenciyi istemedikleri okul türüne gönderilmeyeceğinin altını çizerek, “Öğrenciler aynı okul türünden beş tercih de yapabilir. İkamet adresi ve ortaokul bizim için ana kriter”açıklaması yaptı.

18.04.2018-14:43 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-14:35) MEB Müsteşarı Liseye Giriş Sınavı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, hiçbir öğrenciyi istemedikleri okul türüne göndermeyeceklerinin altını çizerek, “Öğrenciler aynı okul türünden beş tercih de yapabilir. İkamet adresi ve ortaokul bizim için ana kriter” dedi.

Liselere giriş sınavı için MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’den önemli açıklama…

Özel bir televizyon kanalında lise geçiş sistemini ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, adrese dayalı sistemle yerleştirilecek adaylar amacı ile tercih bölgelerinin haziran ayında açıklanacağını belirterek, hiçbir öğrenciyi istemediği okul türüne göndermeyeceklerini vurguladı.

Adrese dayalı yerleştirme kılavuzunun 2 Haziran'da yapılacak olan sınavın ardından sonuçların açıklanmasının akabinde haziran ortasında açıklanacağını belirten Yusuf Tekin, “bunun için çok tedirgin olmaya gerek yok. Bizim taahhüdümüz evinize en yakın okullardır. Eve yakın ikinci, üçüncü, beşinci okula yerleştireceğimiz taahhüdümüz de var. Hiçbir öğrenciyi istemediği okul türüne göndermeyeceğiz. Tercihi yapılan okul türüne göre yerleştirme yapılacak. Öğrenciler aynı okul türünden beş tercih de yapabilecek. İkamet adresi ve ortaokul bizim için ana kriterdir” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal