AB Bakanı Çelik'ten Türkiye Raporu'na Sert Tepki

AB Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye Raporu'nu sert sözlerle eleştirdi.

18.04.2018-13:46 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-13:42) AB Bakanı Çelik'ten Türkiye Raporu'na Sert Tepki

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, bakanlıkta düzenlediği basın açıklamasında Türkiye Raporu'na ilişkin konuştu.

Ortak çalışmaya odaklı, geleceğe dair bakış açısı sunan bir eleştiri belgesi hazırlanmışsa bunu büyük bir fırsat kabul edeceklerini vurgulayan Ömer Çelik, ‘Niye? Birileri Türkiye için çalışmış, Türkiye için olumlu ajanda oluşturabilecek biçimde belli hususları belirlemiş diye düşünürüz. O nedenle demokraside eleştiri hem bir haktır hem büyük bir fırsattır. Ama burada biz, bir objektif dille yazılmış, gerçeğe dayalı, olumlu ajanda içeren, geleceğe dair bakış açısı sunan bir eleştiri görmüyoruz." yorumunda bulundu.

Bakan Çelik, PKK'nın terör örgütü olduğunun vurgulanmasını daha olumlu olarak karşıladıklarını fakat bunun somut karşılığını görmek istediklerini belirtti.

Çelik, "Devamlı altı çiziliyor ama somutta bir uygulama görülmüyor." Dedi. Bakan Çelik, DEAŞ operasyonlarında gösterilen dayanışmayı PKK operasyonlarında göremediklerini anımsatarak PKK’nın cami ve Türk halkına yönelik saldırıları karşısındaki sessizliği de bir kez daha kınadıklarının altını çizdi.

Ömer Çelik, ‘Halen FETÖ'den 'Gülen hareketi' diye yazılması, masum bir sivil toplum örgütüymüş gibi bir hitabın kullanılmasını büyük bir olarak yanlış karşılıyoruz. Bunun yanı sıra FETÖ’nün hareketinin hükümetimizce terör örgütü olarak tanımlandığına dair bir not düşülmüştür. Bu kısmi de olsa bir adımdır. Ama esaslı bir ilerleme anlamına gelmez’ şeklinde sözlerini noktaladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal