Malatya'da Fransa Menşeli Ürünler Raflardan İndiriliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan Fransız mallarına boykot çağrısının ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan devreye girerek, il genelinde Fransız ürünlerin satıştan çıkarılacağını bildirdi.

29.10.2020-10:40 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-11:34)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'nın başlattığı İslamafobik hareketlerin ve Türk mallarına boykot eylemlerinin ardından karşı bir hareket başlatarak, vatandaşı Fransız mallarını boykot etmeye davet ett.

Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin Fransa Cumhurbaşkanı tarafından 'ifade özgürlüğü' olarak nitelendirmesi boykotun boyutunu artırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı boykot çağrısının ardından açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, il genelinde, raflardan Fransız menşeli ürünlerin kaldırılacağını dile getirerek, Fransa'nın İslam düşmanı tavını eleştirdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şunları söyledi:

''Bizim tarihimiz ve tarihi sayfalarımız şanla, şerefle dolu. Tarihimiz, mazlum milletlere sahip çıkmak, zorda kalanlara yardım etmek ve onların yanında olmakla geçmiştir.

Fransuva'ya yazılan Kanuni Sultan Süleyman'ın mektubu ve o mektupta Fransa'nın kurtuluşuna, diğer zulümlere engel olan bir Kanuni Sultan Süleyman.

Ecdadımızın bu şekilde tarihi sayfalarda çok güzel örnekleri vardır. Bugün ne acıdır ki Macron denilen ama esasında micro olan ve micro bir yapısı olan, küçük olan Macron, ülkemizle, ülkemizin Cumhurbaşkanı ile uğraşan biridir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal