Fransız Boykotu 'Pierre Loti'nin İsmi Değişsin' Önerisini Gündeme Getirdi

Fransız mallarına boykot hareketi, Pierre Loti'nin gerçek ismi olan 'İdrisi Tepesi' ile değiştirilmesi talebini doğurdu.

28.10.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-16:28) Fransız Boykotu 'Pierre Loti'nin İsmi Değişsin' Önerisini Gündeme Getirdi

 Fransa'nın İslam düşmanlığı ve Hz. Muhammed ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ahlak dışı ifadelerle karikatürize etmesi milleti harekete geçirdi.

Bu da yetmezmiş gibi Türk mallarını boykot eden Fransızlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lideriğinde haklı gerekçelerle bir Fransız boykot hareketinin başlamasına yol açtılar.

İslam düşmanlığını, Türk mallarını boykot ederek ortaya çıkaran Fransa'ya karşı Türkiye, tepkisiz kalmadı.

Bu doğrultuda açıklama yapan Türkiye lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız malları için boykot çağrısında bulundu.

Bu çağrının üzerine harekete geçen vatandaşlar, Fransız mallarını tek tek araştırmaya başladı. Hatta bu girişim ismi Fransızca olan Pierre Loti tepesini tartışma konusu yaptı.

PİERRE LOTİ DEĞİL İDRİSİ BİTLİSİ TEPESİ 

Esas ismi İdrisi Bitlisi tepesi olan İstanbul'un en güzide bölgesinin neden bir Fransız'ın adıyla anıldığı konusu soru işareti yarattı.

Üstelik Pierre Loti denen kişinin Müslüman Türk toplumunun ahlak kodları dışında tercihlerinin olması söz gelimi eş cinsel olması bu tepkilerin boyutunu artırdı.

Bilhassa Eyüp Sultan gibi İslam inancında elzem bir yeri olan bölgede yer alan Pierre Loti'nin İslam karşıtı olan Fransızlara ait bir isimle anılması sosyal medyada 'Pierre Loti'nin ismi değiştirilsin' önerisini getirdi.

Bu doğrultuda sosyal medyadan İstanbul Valiliğine 'Pierre Loti'nin gerçek ismi İdrisi Bitlisi Tepesi ile değiştirilsin' çağrısı yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal