Maaşı İzinsiz Çekilen Yaşlı Kadından İnsanlık Dersi

Adana'da Ramazan Bayramı öncesi 500 lira yaşlılık maaşının kendisinden habersiz çekildiğini öğrenince gözyaşlarına boğulan Nuriye Tekintamgaç (90), huzurevine yerleştirildi. Bunun üzerine kendisi için toplanan yardımları kabul etmeyen yaşlı kadın, "Parayı ihtiyaç sahiplerine verin" dedi.

16.06.2018-16:29 - (Son Güncelleme: 16.06.2018-16:39)

35 yaşında iken eşini kaybeden 5 çocuk annesi Nuriye Tekintamgaç, ilerlemiş yaşına karşın elektriği, suyu ve pencere camı bulunmayan Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'ndeki müstakil evde yaşamını zor şartlar altında devam ettirirken Ramazan Bayramı öncesi maaş şoku yaşadı. Bayram gereksinimleri için komşularının desteği ile 11 Haziran'da PTT Bank'a giden Nuriye Tekintamgaç, yaşlılık maaşı olan 500 liranın bir süre önce çekildiğini duyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Polisi arayarak şikeyet eden yaşlı kadın, parayı torunun banka kartını evden alıp, kendisinden izinsiz almış olabileceğini iddia etti. Evinin kapısının önünde ağlayarak destek isteyen Tekintamgaç, "Ne yaptım, benden ne istediler? Bir maaşım var, onu bile bana çok gördüler. Ramazan Bayramı öncesi beni bu duruma düşürdüler. Evimde elektrik, su yok. Hastayım, yattığım yatağa bakın. İnşallah bana yaptıklarını herkes görür" dedi.

TEK GÖZLÜ ODADA YAŞAM MÜCADELESİ

Tekintamgaç, yaşadığı şoku atamayınca dinlenmek için, emekleyerek merdivenlerden çıkıp yatağına uzandı. Yıkılmak üzere olan tek gözlü bir odada hayat mücadelesi veren Tekintamgaç'ın ise günlerdir yumurta ve bozulmaya yüz tutmuş peynirleri yediği gün yüzüne çıktı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILSIN

Olayın gün yüzüne çıkmasının sonrasında Türkiye'nin dört bir tarafından ve yurt dışından yüzlerce insan Tekintamgaç'a destek vermek istedi. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü birimleri, Tekintamgaç'ı evinde ziyaret etti. Yetkililerin ikna ettiği Tekintamgaç huzurevine yerleştirildi. Yaşlı kadının, zor şartlarda yaşadığı evinden giderken komşularına ve ekiplere, "Bana artık devletim sahip çıktı. Benim paraya ihtiyacım yok. Gelen yardımları, kesinlikle ailemden kimseye vermeyin. Toplanan paraları ve yardımları benim gibi ihtiyaç sahiplerine verin" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal