Kemal Kılıçdaroğlu İnce'yi Yalanladı

CHP cumhurbaşkanı adayı İnce, FETÖ’nün iadesi için dosyaların usulüne uygun hazırlanmadığını belirtmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu canlı yayında bu yalanı çürüttü.

12.06.2018-11:27 - (Son Güncelleme: 12.06.2018-11:27)

Kanal D'de canlı yayınlanan " Seçim Özel" programına misafir olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemi ilişkin soruları yanıtladı.

FETÖ ile mücadelede somut bir planlarının olup olmadığı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçilmesi halinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için ne yapacakları sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin FETÖ’ye darbeye ile alakalı talimat vermesiyle ilgili somut bilgi istediğini ifade etti.

"DOSYALARA GÖRE İADE EDİLMESİ LAZIM"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün iadesine dair belgeleri incelemek için, Adalet Bakanlığı'na giden CHP'li heyetin elde ettiği bilgilere dair görüşü sorulması ardından, şu şekilde konuştu: "Ben dosyalara bakmadım, bana gelen 3 sayfalık bir rapor var. Aynı rapor Sayın Muharrem İnce'ye de verildi. Orada bazı usul eksiklikleri var ama bunlar çok hayati usul eksiklikleri değil. Bu dosyalara göre Amerika'nın Gülen'i bize iade etmesi lazım. Amerika'nın ısrarla somut belge istediği ifade edildi. Ben de onu söylüyorum."

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Amerikalıların kendisini aradığını, FETÖ elebaşının iadesi için dosyaların usulüne uygun hazırlanmadığını belirterek meydanlarda bu durumu seçim kampanyasına haline getirip, seçmende oy istiyordu.

CHP genel başkanı bu açıklamasıyla CHP’li İnce'nin sözlerini de yalanlamış oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal