Kediye Sapıkça Eylemde Bulunan Adam Tutuklandı

İstanbul'da bir kediyi sapıkça saldırı yapıp öldürmekten suçlanan şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Şahsın 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

04.07.2018-16:01 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-15:54) Kediye Sapıkça Eylemde Bulunan Adam Tutuklandı

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde kediye tecavüz edip ölümüne sebep olan 55 yaşındaki sapık hakkındaki savcılık soruşturması sona erdi. Sapığın, "Haksız yere sahibi olan hayvanı öldürme, işe yaramayacak duruma getirme ve "Hayasızca harketlerde bulunma " suçlarından 3 seneye dek hapsi talep edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 18 Haziran'da Eyüpsultan'da meydana gelmişti. 3 aylık kedinin sahibi Rafet Altınkaynak'ın ihbarı ardından polis tarafından gözaltına alınan 55 yaşındaki B.Ç. daha sonra İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilmişti. Şüpheli B.Ç. tutuklanması istemi ile sevk edildiği, İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgusunun yapılmasının ardından 19 Haziran'da tutuklanmıştı. Kedinin sahibi Rafet Altınkaynak medya mensuplarına açıklama yaparak kedinin iç organlarının bütünü ile parçalandığını, kediyi hayatta tutma çabalarının ise neticesiz kaldığını söyleyerek "Tek bir hedefimiz yüreğimizin serinlemesi için, bir nebze olsun insanlara ders olması için, insanların bizim yaşadıklarımızı yaşamaması için biz lazım olan çabamızı gösteriyoruz. Devletimizin de o kediye yaşattıklarının aynısını yaşatmasını talep ediyoruz" demişti.

ZANLI SUÇLAMALARI REDDETTİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Genel Soruşturma Bürosu'nca düzenlenerek bitirilen iddianamede, 3 aylık yavru kedinin sahibi Rafet Altınkaynak "müşteki" sıfatıyla yer aldı. İddianamede, Rafet Altınkaynak'ın polise yaptığı ihbarda ve tanık anlatımlarına yer verildi. Şüpheli B.Ç'nin ifadesinde, "evde kedi köpek beslemediğini, kediye ne yaptığını hatırlamadığını ve tecavüz etmediğini bildirdi" ifade edildi.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

B.Ç'nin evinde gerçekleştirilen incelemede, porno içerikli CD'ler olduğu, kan lekeli peçete ve minder olduğu da yazıldı. İddianamede, şüpheli B.Ç için yeterli şüphe oluştuğu söylenerek TCK'nin 151/2. maddesi gereğince "Haksız yere sahipli hayvanı öldürme, işe yaramayacak duruma getirme" suçundan 4 aydan 3 seneye dek hapsi ve TCK'nin 225/1. maddesi gereğince "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan 6 aydan 1 seneye dek hapsi talep edildi. Fakat TCK'nin 44. maddesi gereğince da işlediği fiil ile birden fazla değişik suçun meydana gelmesine neden olması sebebiyle bunlardan en ağır cezayı gerektiren suçtan cezalandırılması istendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal