Kartal'da Çöken Binanın Taşıyıcı Kolonları Kesilmiş

İstanbul Kartal'da 11 kişiye mezar olan binanın neden çöktüğü ortaya çıktı. İddiaya göre alt kattaki dükkanın genişletilmesi için binanın kolonları kesilmiş.

08.02.2019-09:02 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-08:54) Kartal'da Çöken Binanın Taşıyıcı Kolonları Kesilmiş

İstanbul Kartal'da çöken 3 katı kaçak binanın taşıyıcı kolonlarının kesildiği iddia edildi. Zemin kattaki tekstil atölyesini yan dükkanla birleştirmek için yapılan yıkım esnasında, binanın devamlı sallandığı ve pencere camlarının kırıldığı bildirildi.

İstanbul Kartal'da çöken binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta önceki gün çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın enkazındaki çalışmalar gece süresince ara verilemeden sürdü. Şimdiye dek 11 kişinin cansız bedeni çıkarılırken, 13 kişi de yaralı olarak çıkarıldı. Enkazdan sağ çıkarılan vatandaşlar hastanede tedavi altına alınırken, kurtarma çalışmaları ise 5-6 noktada devam ediyor.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Çöken binada yaşamını yitiren 11 kişiden 7'sinin adları tespit edildi. Bu kişilerin, aynı aileden Erdoğan ve kızları Eslem (18) ile Ecrin Alemdar (11), Mustafa ile eşi Safiye, halası Saime ve annesi Safiye Alemdar olduğu bildirildi. Enkazdan yaralı olarak çıkarılanlar ise şu şekilde: Azra Havva Tekgöz (5), Hilal Tuana Alemdar (13), Halil İbrahim Alemdar (23), Adem Alemdar (47), Hatice Ali Efendioğlu (81), Adile Oral (77), Nazan Tekgöz (37), Güler Yılmaz (56), Bahriye Aktar (75), Tayyip Mahmut Alemdar (9), Ali Alemdar (75), Hüsniye Yaman (59), Leyla Yaman (63).

BAKAN SOYLU: MİSAFİRLER DE VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da sabaha dek Çakabey İmam Hatip Ortaokulu'nda kurulan Kriz Merkezi'nde çalışmaları yakından izledi. Zaman zaman enkaz alanına da giden bakanlara Vali Ali Yerlikaya da eşlik etti. Soylu, "Hanede toplam 40 kişi kalıyor. Misafirler de var. Onun için vereceğimiz rakam farklı sonuca neden olur. Müsaade ederseniz rakamları tam kesin bir tabloya ılaşmasının ardından verelim" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal