Karaköy Rotary Kulübü Üyelerine FETÖ Baskını

15 Temmuz darbe gecesinde kurdukları Whatsap grubunda darbeyi haklı gösterici yazılar paylaşan Karaköy Rotary Kulübü üyesi 4 kişi FETÖ / PDY silahlı terör örgütünü destekleyici konuşmalar yaptıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

13.04.2017-13:34 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Karaköy Rotary Kulübü Üyelerine FETÖ Baskını

15 Temmuz darbe gecesinde kurdukları Whatsaap grubunda darbeyi haklı gösterici yazılar paylaşan Karaköy Rotary Kulübü üyesi 4 kişi FETÖ / PDY silahlı terör örgütünü destekleyici konuşmalar yaptıkları ve darbeyi haklı olduğunu gösterme çabasında oldukları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu olan kişiler içerisinde CHP Sarıyer İlçe Yönetimi’nde olan Levent Bilek de bulunuyor.

ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Karaköy Rotary Kulübü mensupları kendi aralarında oluşturdukları Whatsapp grubunda 15 Temmuz gecesi darbeyi destekleyen konular hakkında konuşmalar gerçekleştirdi. Grupta yer alan Kerem Birant, Levent Bilek, Recep Duray ve Tamer Tellikurşun’un darbeyi haklı gösteren bazı yazılar paylaştılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret, darbeyi yapan askerleri ise yüceltici sözler kullandılar. Bu tarz konuşmalara 16 Temmuz gecesi saat 00.33 ile 00.53 aralarında yaptılar.

Yazışmaların bildirilmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bahsi geçen suçlular hakkında soruşturma oluşturuldu. Gözaltına alınan 4 kişi emniyetteki işlemleri bittikten sonra İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Soruşturmayı yapan Başsavcı Vekili İsmail Uçar kontrolündeki Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı’nca tutuklamaya yönlendirilen kişiler İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorguya alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal