Kapıköy Gümrük Kapısı Yarın Hizmete Açılacak

İran'a açılan Kapıköy Gümrük Kapısı, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yarın hizmete açılacak.

18.03.2019-17:35 - (Son Güncelleme: 18.03.2019-17:29) Kapıköy Gümrük Kapısı Yarın Hizmete Açılacak

İran'a açılan gümrük kapılarından olan ve Yap-İşlet-Devret modeliyle yenilenen Kapıköy Gümrük Kapısı yarın hizmete alınacak.

100 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIMLA TAMAMLANDI

Modernizasyon çalışmaları sona eren Kapıköy Gümrük Kapısı yarın Van'da Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından hizmete alınacak. Gümrük kapısının yenileme çalışmaları, Ticaret Bakanlığı ile TOBB/GTİ A.Ş. işbirliğinde Yap-İşlet-Devret Modeli ile 100 milyon liranın üstünde yatırımla bitirildi.

X-RAY CİHAZIYLA KAÇAKÇILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Bakanlıktan yayınlanan açıklamaya göre, daha önce 18 dönüm sahada yalnızca yolcu ve küçük araçlara hizmet veren söz hususu kapı, yenileme çalışmalarıyla genişletilerek 70 dönümlük alanda hizmet vermesi sağlandı. Yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip yeni gümrük tesislerinde; idari ve ticari binalar, arama hangarı, kaçak eşya ambarı, teknik bina, 3 giriş-3 çıkış olmak üzere toplam 6 tane muayene peronu, yaya yolu ve yolcu salonları yapıldı. Modernize tesislerin hizmete açılması ile beraber gümrük sahasında TIR işlemlerinin de sonuçlandırılabilmesi olanağı sağlandı. Ayrıca TIR ve yolcu araçlarının taranabileceği bir adet X-Ray cihazı yerleştirilirken, son teknoloji cihazlarla kaçakçılıkla etkin mücadelede edilmesi sağlandı.

Kapının yenilenmesi ile hayvansal ve bitkisel ürünlerin kontrollerinin sağlıklı bir şekilde yapılması için Tarım ve Orman Bakanlığı kontrol noktası da faaliyete geçirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal