Kandil Karadan da Vurulacak

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Kandil'e yapılan operasyonlarda kara sistemlerinin de kullanılacağını söyledi.

14.06.2018-12:05 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-11:45) Kandil Karadan da Vurulacak

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Kandil’de terör yuvalarına yapılan hava harekâtlarında bütünüyle yerli mühimmatların kullanıldığını açıkladı. TGRT Haber’de İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sunduğu ‘Gündem Özel’ programına gelen Demir, yeni millî füzelerin de Kandil’de kullanılmaya hazır olduğunu duyurdu. Savunma sanayii projeleriyle alakalı önemli açıklamalar yapan Demir, F-35 savaş uçaklarının ABD’den teslim alınmasında herhangi bir problem olmadığını söyledi. Türkiye’nin F-35 savaş uçaklarına karşı farklı seçeneklerinin de olduğununun altını çizen Demir, özetle şunları kaydetti:

F-35 KONUSUNDA SIKINTI YOK

F-35 savaş uçağının ilki bu ay, ikincisini de bir ay sonra teslim alacağız. İlk altı uçak için her devlete verilen eğitim süreci ABD’de olacak. Firmalarımız uçağın farklı kısımlarını tedarik ediyorlar. Bununla birlikte şimdiye dek yaklaşık 700 milyon dolar bir ihracat fırsatı da oluştu. Süreç sürerse 7 milyarı geçen bir ihracat planlıyoruz.

KARA SİSTEMLERİ ÖNEMLİ

Kandil’de kara sistemlerinin kullanımını dikkate alıyoruz çünkü TSK’nın elinde seçeneklerin farklı olması lazım. Operasyonun karşınıza ne çıkaracağı elinizdeki alternatiflerin az olması ile çok olması arasında çok büyük bir değişim var. İHA’larda tercih ettiğimiz sistem esasen İHA’lar için üretilen bir sistem değildi. MAM-L’ler. Tank savar sisteme entegre edildi, oraya takıldı ve yeni bir silah meydana geldi. Ciritler bu defa oraya entegre edildi. Hangi silahın hangi mecrada ne tür bir farklılıkla kullanılacağı da bizim denedikçe gördüğümüz ilginç bir alan.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal