Kadıköy'de İnşaat Çalışmalarında Tarihi Eser Kalıntıları Çıktı

İstanbul Kadıköy'de otel inşaatı için yapılan kazı çalışmalarında tarihi eser kalıntıları meydana çıktı.

12.01.2019-14:30 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-14:20) Kadıköy'de İnşaat Çalışmalarında Tarihi Eser Kalıntıları Çıktı

İstanbul Kadıköy'de otel inşaatı için yapılan kazı çalışmalarında tarihi eser kalıntıları meydana çıktı.

Kadıköy'deki İbrahimağa Mahallesi Dinlenç Caddesi üzerinde yer alan 9 bin 43 metrekarelik arsaya otel inşaatı için yapılan hafriyattan korunması gereken kültür varlıkları ortaya çıktı.

YENİ BULUNTULAR ÇIKIYOR

Arazi sit alanı içinde yer almadığından arkeologsuz başlayan hafriyatta tarihi eserler çıktı. Çalışmalarla ilgilenen firma, buluntular karşısında İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüne gittiler. Yapı grupları ile tarihi sütunların bulunduğu bölgedeki kazıları İstanbul Arkeoloji Müzesi sürdürürken yapılan çalışmalarda yeni buluntular çıkıyor.

Buluntuların arasında Erken Bizans dönemi bir cadde ile caddenin iki kenarında mermer sütun başlıkları, sütun kaideleri ve sütunlar çıktı. Müze uzmanları durumu hazırladıkları raporla İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna gönderdi.

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Alanda çalışmarla ilgilenen arkeologlar alanın Khalkedon Antik Kenti'ne ait önemli bir çarşı ve caddeye ait olabileceğini belirtti. Bölgede otel çalışmalarına ara verilirken projenin devam edip etmeyeceğine yönelik Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun kararı bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal