Ukrayna Türkiye'den 12 Adet İHA Alacak

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Türkiye'den 12 adet 12 tane Bayraktar TB2 alacaklarını açıkladı.

12.01.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-14:06) Ukrayna Türkiye'den 12 Adet İHA Alacak

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 türü insansız hava aracı (İHA) satın almaya dönük anlaşma imzaladıklarını söyledi. Anlaşmanın 12 tane Bayraktar TB2 alımını kapsadığı bildirildi.

Facebook sayfasından açıklama yapan Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 İHA'sına dönük anlaşma imzalandığını söyledi.

"İHA'LAR YÜKSEK HASSASİYETLİ FÜZELERLE DONATILABİLİYOR"

Poroşenko "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la anlaşmaya vardığımız gibi, Ukrayna ordusuna Türk Bayraktar TB2 insansız hava aracı satın alınmasına dönük anlaşma imzalandı" sözlerini kullandı.

Poroşenko, açıklamalarına "Bu operasyonel ve taktik seviyedeki bu yepyeni İHA'lar yüksek teknolojik özellikli olmasının haricinde zırhlı araçları ve kuvvetlendirilmiş mevzilerle denizdeki hedefleri vurmaya dönük modern yüksek hassasiyetli füzelerle donatılabiliyor" sözleriyle devam etti.

12 TANE SATILACAK

Anlaşma Ukrayna devlet kuruluşu Ukrbronprom bünyesindeki Ukrspetsproekt ve Baykar Makina firması arasında imzalandı. Ukrayna ordusunu NATO standartları kapsamında yeni silahlarla donatmayı sürdüreceklerini söyleyen Poroşenko'ya göre, anlaşma iki devlet arasında askeri-teknik alanda işbirliğini geliştirme amacının bir parçası oldu.

Rus medyasında anlaşma çerçevesinde 12 tane Bayraktar TB2'nin satın alacağı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal