Jirki Aşiretinin Düğününde Geline 1 Kilo Altın Takıldı

Batman'da Jirki aşiretinin düğünü binlerce kişinin katılımına sahne oldu. Düğün nedeniyle yollar kapatılırken, damada 120 bin lira para, geline ise 1 kilo altın takıldı.

08.04.2019-16:45 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-16:37) Jirki Aşiretinin Düğününde Geline 1 Kilo Altın Takıldı

Batman'da Jirki aşireti üyelerinden Maşallah ile Ahmet Öztunç çiftinin düğününde yoğun katılım sebebiyle sokak trafiğe kapatılırken, geline 1 kilo altın, damada 120 bin lira para takıldı.

TAKI VE NAKDİ YARDIMDA YARIŞTILAR

Jirki aşiretine üye Batman'da ikamet eden Muğla Üniversitesi İşletme bölümü mezunu Ahmet Öztunç Öztunç, yaşamını Maşallah Öztunç ile birleştirdi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde ikamet eden Jirki aşireti lideri Cemil Öter ile Mersin, Adana, Van, Hakkari, Siirt, Şırnak ile Kuzey Irak'ın bazı şehirlerinden düğüne katılan yaklaşık 2 bin aşiret mensubu, gelenek haline getirdikleri takı ve nakdi yardımda adeta yarıştılar.

SOKAK TRAFİĞE KAPANDI

Düğünün gerçekleştirildiği mahallede bir sokak trafiğe kapandı. Jirki aşiret mensuplarının giydikleri yöresel kıyafetler ise düğüne renk kattı. Düğüne katılanlar, Türkçe ve Kürtçe şarkılar arasında uzun halay zincirleri oluştu.

DAMADA 120 BİN, GELİNE 1 KİLO ALTIN

Düğünün takı merasiminde ise davetliler birbiriyle mücadele etti. Düğünde damada 120 bin TL para, geline ise 1 kilo altın takıldı. Düğüne katılan Jirki aşireti lideri Cemil Öter, gelenek ve göreneklerini devam ettirdiklerini söyleyerek, "Düğünlerimizde bağışın rakamı olmaz. Herkes kendi bütçesine göre katkı amaçlı nakdi veya takı takabilir. Gönülden gelen bu katkı da hedef genç çiftimize destek vermektir. Gelenek ve göreneklerimizi Türkiye'nin dört bir tarafında yaşatıyoruz" dedi. Düğün, renkli görüntülerle sona erdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal