Japon Siyaset Bilimci: Türkiye Küresel Düzende Daha Büyük Rol Oynayabilir

Japon bir siyaset bilimci, Türkiye’nin, Batılı olmayan ülkelerin Batı’yla arasında köprü görevi görebileceğini belirtti.

14.11.2018-12:23 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-12:20) Japon Siyaset Bilimci: Türkiye Küresel Düzende Daha Büyük Rol Oynayabilir

Japon bir siyaset bilimci, Türkiye’nin, Batılı olmayan ülkelerin Batı’yla arasında köprü görevi görebileceğini belirtti. Japon bilim insanına göre Türkiye yeni küresel düzende büyük bir rol oynayabilir. Yapılan özel bir röportajda, Tokyo'nun Keio Üniversitesi'nde uluslararası politika profesörü olan Yuichi Hosoya, Türkiye'nin Batı ile Batılı olmayan ülkeler arasında bir köprü olarak hareket etme potansiyeline sahip olduğunu ve yeni küresel düzendeki rolünü artırdığını söyledi. "Ben hem Japonya hem de Türkiye'nin farklı dünyaları - Batı dünyası ve Batı dünyası dışında - ve aynı zamanda liberal demokrasiler ve otoriter rejimler arasında köprü kurması gerektiğini düşünüyorum" dedi. “Bunu yaparak çok daha kapsamlı ve bir uluslararası düzen oluşturabiliriz” diye ekledi. Daha önce uluslararası düzenin Batı güçleri ve ABD ve Batı Avrupa gibi liberal demokrasiler tarafından yaratıldığına dikkat çeken Hosoya, "Liberal uluslararası düzenin temel doğası ve normları Batı normlarına dayanıyordu." dedi. Hosoya, ''Japonya ve Türkiye'nin hem Batı hem de Batılı olmayan dünyalar arasında yer alması nedeniyle, her ikisi de toplumlarında Batılı unsurlara sahipler, fakat aynı zamanda Batılı güçlerle de farklılıklar yaşıyorlar.'' ifadelerini kullandı. Her iki ülkenin de ABD'nin müttefikleri olduğunu kaydeden Hosoya, Japonya ve Türkiye'nin “Batı dünyasıyla çok güçlü ticaret ilişkiler yaşadığını ve bu konuda Türkiye'nin daha büyük bir rol oynayabileceğini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal