MEB, Andımız Dilekçesinde Kusuru Olan 3 Kişiyi Görevden Aldı!

MEB, 'Öğrenci Andı ile alakalı Danıştay'a verilen temyiz dilekçesi metninde hatası olan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve iki avukatı görevden aldı.

14.11.2018-11:45 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-14:21)

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Öğrenci Andı" davasıyla alakalı Danıştay'a verilen temyiz dilekçesi metninde hatası olan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ile iki avukatın görevine son verildi.

Bakanlığın ayrıca, basına yansıyan meseleler ile alakalı lazım olan düzeltici açıklamaları "ek beyan" biçiminde Danıştay'a vereceği bildirildi.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MEB'in dilekçesiyle alakalı açıklamalar yaptı.

Çelik yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı;

Temyiz dilekçesindeki kısım AK Parti'nin görüşünü ifade etmemektedir. Bahçeli temyiz dilekçesine tepkisinde haklıdır. Bakanımızın başkanlığında kurulan, dilekçe ile alakalı görüşü de yansıtmamaktadır. Bakanımızın ve bakanlığımızın oluşturduğu görüşe karşın, oradaki avukat tarafından bu paragraf oraya ilave ediliyor. Bu avukatlarla ilişik kesilmiştir, bu bürokratlar da vazifeden alınmıştır. Bakanımızı çok üzen bu yaklaşım itibarıyla Bakanımız meseleyi inceletmiş, bu sözlerin dilekçeden çıkarılmasına ve temyiz sürecinin sürmesine karar verilmiştir.

Bu yalnızca bir propaganda veya yalnızca duygusal bir yaklaşım değildir, tarih şahidimizdir bununla alakalı olarak. Ulus devlet, uluslaşma teorilerini millet diye çevirerek bu kavramsallaşmaları yüzeysel biçimde yaklaşım olarak kabul etmemiz olası değildir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal