452 FETÖ'cü İçin 83 Ülkeye İade Dosyası Gönderildi!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ'nün yurt dışı örgütlenmesi ile alakalı 452 kişiye yönelik iade dosyası düzenlendiğini ve 83 ülkeye sevk edildiğini ifade etti. Çavuşoğlu, "104 FETÖ üyesini Türkiye'ye getirip adalete verdik" dedi.

14.11.2018-11:43 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-12:44) 452 FETÖ'cü İçin 83 Ülkeye İade Dosyası Gönderildi!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ'nün yurt dışı örgütlenmesi ile alakalı 452 kişiye dair iade dosyası düzenlendiğini ve 83 ülkeye sevk edildiğini söyledi. Çavuşoğlu, "104 FETÖ üyesini Türkiye'ye getirip adalete teslim ettik" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, " ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alan tasarıların iptali için çaba harcıyoruz." derken, ABD'nin üç PKK elebaşısı için para ödülü koyması ile alakalı da, "ABD, PKK'nın üç elebaşı için para ödülü koydu. Bunlar olumlu fakat geç ve güçsüz adımlar, sahada sonucunu görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"ABD'YLE MÜŞTEREK DEVRİYELER İCRA EDİYORUZ"

"Münbiç yol haritası çerçevesinde ABD'yle ortak devriyeler yapıyoruz. Bu yol haritasının son hedefi PYD/ YPG terör örgütünün Münbiç'ten bütünüyle çıkarılması ve bölgenin kontrolünün gerçek sahiplerine verilmesidir."

Çavuşoğlu, "ABD yaptırımlarını doğru görmüyoruz, yaptırımlara karşıyız .Yaptırımların gerek İran halkı gerek ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimiz üstündeki olası olumsuz etkisini en aza düşürmek için bütün taraflarla temas durumundayız."

Çavuşoğlu, aynı zamanda "Alman görevliler FETÖ hususunda Türkiye'nin isteklerini karşılamaktan çok uzak." ifadelerini kullandı.

"452 ŞAHSA İLİŞKİN İADE DOSYALARI HAZIRLANDI"

Çavuşoğlu, "FETÖ'nün yurt dışı örgütlenmesinin elebaşlarına dönük soruşturmalar çerçevesinde 452 kişi ile alakalı iade dosyaları düzenlendi. Bunlar şahısların olduğu 83 ülkeye sevk edildi." dedi.

Çavuşoğlu aynı zamanda Musul ve Basra Başkonsolosluklarının tekrar faaliyete geçeceğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Vize serbestisi için kalan 6 kriter için çalışmalara tekrar başladık" dedi.

"Kıbrıs'ın deniz alanlarındaki menfaatleri korumak için lazım olan önlemleri aldık. Kimsenin macera içine girmesini arzulamayız"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal