İzmir'de Kız Arkadaşının Annesini Öldürdüğü İddia Edilen Gençten Şaşırtan Savunma

İzmir'de kız arkadaşının ailesi ile tartışan Yusufcan Özalp, sevgilisinin annesini bıçaklayarak öldürdü. Özalp savunmasında, ölen kadının eşi tarafından bıçaklandığını iddia etti.

25.01.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-11:49) İzmir'de Kız Arkadaşının Annesini Öldürdüğü İddia Edilen Gençten Şaşırtan Savunma

İzmir'in Torbalı ilçesinde barışmak istediği eski kız arkadaşının annesi Fadime Yün'ü (52) bıçaklayarak öldürdüğü, babası Fahri Yün'ü (57) de yaraladığı suçlaması ile tutuklanan Yusufcan Özalp (19) ilk defa hakim karşısına çıktı. Suçsuz olduğunu iddia eden Özalp, Fadime Yün’ü eşi Fahri Yün'ün öldürdüğünü öne sürdü.

Olay, geçen 4 Haziran'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oldu. Yusufcan Özalp, kavgalı olduğu kız arkadaşı Merve Yün ile konuşup, barışmak için evine gitti. Fakat Özalp ile Merve Yün'ün ailesi arasında tartışma oldu. Tartışma esnasında Yusufcan Özalp, elindeki bıçakla, genç kızın annesi Fadime Yün'ü göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Babası Fahri Yün'ü de yaraladı. Olayın sonrasında Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek teslim olan Yusufcan Özalp, tutuklandı. Hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından dava açıldı.

'BEN ÖLDÜRMEDİM, KENDİ EŞİ ÖLDÜRDÜ'

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Yusufcan Özalp, olayda yaralanan Fahri Yün ve kızı Merve Yün ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli hazır bulundu. Tutuklu sanık Özalp ifadesinde, Fadime Yün'ü eşi Fahri Yün'ün öldürdüğünü iddia etti. Özalp, "Merve ile üç senelik duygusal bir arkadaşlığım bulunuyordu. Zaman içinde problemler yaşadık. Ayrılsak da o dönem barışma noktasındaydık. Beni ailesiyle tanıştırmak için evine davet etti. Biraz geç saatte gittiğim için bana küfür etti. Babası kapıda ‘Biz akraba evliliği yapıyoruz. Sana kız vermeyiz. Kızımı çok seviyorsan baban fabrikanın hisselerinden biraz bana versin o zaman ortak oluruz, sen de kızımla evlenirsin’ dedi. Irkçılık yaptığını, kızını pazarladığını ifade edince bana yumruk attı. Evden çıkmak istedim. Merve’nin babası, elindeki bıçakla bana saldırdı. Kendimi kenara atınca Fahri’nin elindeki bıçak eşine değdi. Fahri’nin elinden bıçağı aldım. Rastgele salladım, Fahri’ye geldi mi bilmiyorum. Olay yerinden kaçarken yolda birini gördüm ve 'beni öldürecekler karakola götür' dedim. Jandarmaya gelerek teslim oldum" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal