Mahkeme Afrin'de Yakalanan Teröristler Hakkında Kararını Verdi

MİT tarafından Türkiye'ye getirilmelerinden sonra tutuklanan Suriyeli 11 YPG/PKK mensubu ile ilgili üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi ile hazırlanan iddianame kabul edildi.

25.01.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-11:46) Mahkeme Afrin'de Yakalanan Teröristler Hakkında Kararını Verdi

Suriye'de, Afrin'in Raco bölgesinde jandarma istihbarat ve terörle mücadele birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla ele geçirilerek MİT tarafından Türkiye'ye getirilmelerinden sonra tutuklanan Suriyeli 11 YPG/PKK mensubu ile ilgili üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi ile hazırlanan iddianame kabul edildi.

Zeytin Dalı Operasyonu esnasında Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi olayında adı geçen Suriyeli teröristler Ahmet M, Cengiz M, Firaz K, Hüseyin K, İbiş M, İdris M, Mesut Mecit K, Muhammed C, Ramadan Hanif M, Reşit M. ve Rezzan Behçet A. ile ilgili ki soruşturma bitti.

Soruşturmaya bakan cumhuriyet savcısı, teröristler ile ilgili, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan bir, 'nitelikli kasten adam öldürme' suçundan da 2 defa olmak üzere üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Raco'da motosikletiyle seyir ederken bir kadının ölümüyle neticelenen trafik kazasına karışan ve Raco Güvenlik Amirliğince gözaltına alınan Muhammed C'nin, araştırmaların ardından 2014 yılından şimdiye kadar YPG/PKK üyesi olduğunun anlaşıldığı ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal